ΑρχικήinetElon Musk: Η Tesla δεν θα κοινοποιούσε ποτέ data στην Κίνα ή...

Elon Musk: Η Tesla δεν θα κοινοποιούσε ποτέ data στην Κίνα ή στις ΗΠΑ

Το ότι ο Elon Musk δεν έκανε τις τελευταίες του δηλώσεις μέσω του Twitter – όπως συνήθιζε μέχρι στιγμής – δείχνει πόσο σοβαρό είναι το θέμα.

Musk

Ο Musk έκανε δηλώσεις το σαββατοκύριακο αφού κυκλοφόρησε μια έκθεση της Wall Street Journal την Παρασκευή που αποκάλυψε ότι η Κίνα θα απαγόρευε την στάθμευση οχημάτων της Tesla κοντά σε στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις. Υπάρχει ανησυχία ότι ενέχουν κίνδυνο εθνικής ασφάλειας, καθώς η Tesla είναι αμερικανική εταιρεία και τα οχήματά της συλλέγουν δεδομένα.

Δείτε την σχετική είδηση: Κίνα: Τα “Tesla cars” απαγορεύεται να παρκάρουν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις

Μιλώντας το Σάββατο στο Chinese Development Forum, μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από την κινεζική κυβέρνηση που συνδέει τη χώρα με παγκόσμιους ηγέτες επιχειρήσεων, ο Musk προσπάθησε να καταστήσει σαφές ότι η κοινή χρήση δεδομένων με κυβερνητικούς φορείς θα υπονόμευε τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Tesla.

“Είτε πρόκειται για την Κίνα είτε για τις ΗΠΑ, οι αρνητικές επιπτώσεις εάν μια εμπορική εταιρεία συμμετάσχει σε κατασκοπεία θα είναι εξαιρετικά αρνητικές”, δήλωσε ο Musk. Πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος να κλείσει η Tesla με την κατηγορία της κατασκοπείας δημιουργεί «ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για εμπιστευτικότητα».

Δείτε επίσης: Ρώσος υπήκοος ένοχος για απόπειρα hack και εκβιασμού της Tesla!

Επίσης, ο Musk μείωσε γενικά τις ανησυχίες σχετικά με την εμπορική κατασκοπεία, επισημαίνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του TikTok.

“Ακόμα κι αν υπήρχε κατασκοπεία, τι θα μάθαινε η άλλη χώρα και θα είχε σημασία; Εάν δεν έχει σημασία, δεν αξίζει να το σκεφτόμαστε τόσο πολύ», είπε, προσθέτοντας ότι το TikTok είναι κυρίως ένα μέρος όπου οι άνθρωποι «απλά κάνουν ανόητους χορούς.”

Ο Musk δεν είναι το πρώτο άτομο που έθεσε αυτήν την ερώτηση. Ενώ υπάρχουν διμερείς ανησυχίες στις ΗΠΑ σχετικά με τον αυταρχικό κανόνα της Κίνας, ορισμένοι θεωρούν ότι η απόφαση του Trump να κινηθεί εναντίον του TikTok οφείλεται σε προσωπικά κίνητρα.

Η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση Κινέζων αξιωματούχων και της νέας κυβέρνησης Biden που έγινε πρόσφατα συγκροτήθηκε από αναφορές έντονων και ίσως όχι πολύ φιλικών συζητήσεων μεταξύ των δύο εθνών.

Δείτε επίσης: Το Tesla Cybertruck θα μπορεί να τροφοδοτήσει ένα τροχόσπιτο

Όποια και αν είναι η αλήθεια, ο Musk θέλει όλοι να είναι σίγουροι ότι η Tesla δεν εμπλέκεται σε κατασκοπείες.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS