ΑρχικήsecurityΡώσος υπήκοος ένοχος για απόπειρα hack και εκβιασμού της Tesla!

Ρώσος υπήκοος ένοχος για απόπειρα hack και εκβιασμού της Tesla!

Ένας Ρώσος υπήκοος δήλωσε την ενοχή του για το ρόλο του σε συνωμοσία που είχε ως στόχο το hack της Tesla και τον εκβιασμό της με διαρροή δεδομένων. Ο 27χρονος Egor Igorevich Kriuchkov παραδέχτηκε ότι έβαλε υπάλληλο της εταιρείας να εγκαταστήσει malware, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να κλέψει δεδομένα από το δίκτυο του Gigafactory της Tesla. Ο τελικός του στόχος ήταν να εκβιάσει την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιώντας τις ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες που θα κλέβονταν από τους servers της, ώστε να την αναγκάσει να πληρώσει λύτρα για να αποφύγει τη διαρροή των δεδομένων.

Τesla
Ρώσος υπήκοος ένοχος για απόπειρα hack και εκβιασμού της Τesla!

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Τα “Tesla cars” απαγορεύεται να παρκάρουν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις

Όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, προκειμένου να πείσει τον υπάλληλο της εταιρείας να συνεργαστεί για την πραγματοποίηση αυτής της εγκληματικής ενέργειας, ο Kriuchkov του είπε ότι θα του καταβάλλονταν bitcoin αξίας 1.000.000 δολαρίων, αφότου εγκαθιστούσε το malware στο δίκτυο της εταιρείας. Ο Kriuchkov είπε επίσης στον υπάλληλο της Tesla ότι είχε εμπλακεί νωρίτερα σε άλλες παρόμοιες «επιχειρήσεις», στα πλαίσια των οποίων μία από τις εταιρείες – θύματα πλήρωσε 4 εκατομμύρια δολάρια, μετά από διαπραγμάτευση από μία αρχική απαίτηση λύτρων 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο υπάλληλος της Tesla ενημερώθηκε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που είχε ως στόχο το δίκτυο της Tesla, οι εγκληματίες θα εκτελούσαν DDoS επίθεση, ώστε να αποσπάσουν την προσοχή από τον «insider» που προσπαθούσε να αναπτύξει το malware. Ο υπάλληλος θα έπρεπε επίσης να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο της Tesla για να βοηθήσει στη διαδικασία ανάπτυξης του malware.

Ρώσος υπήκοος ένοχος για απόπειρα hack και εκβιασμού της Τesla!
Ρώσος υπήκοος ένοχος για απόπειρα hack και εκβιασμού της Τesla!

Δείτε ακόμη: Αύξηση πάνω από 60% στις ανιχνεύσεις ransomware και IoT malware

Ωστόσο, τα σχέδια του 27χρονου Ρώσου ανετράπησαν με παρέμβαση του FBI, αφότου ο υπάλληλος της Tesla αποκάλυψε τις προσπάθειες του Kriuchkov να τον προσεγγίσει και να τον προσλάβει μέσω WhatsApp αλλά και μέσω face-to-face συνάντησης για την εν λόγω κακόβουλη δραστηριότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, επιβεβαίωσε αργότερα μέσω Twitter ότι ο Kriuchkov προσπάθησε πράγματι να προσλάβει έναν υπάλληλο της Tesla για να βοηθήσει στην επιχείρηση βλάβης και εκβιασμού της.

Elon Musk Tesla
Ρώσος υπήκοος ένοχος για απόπειρα hack και εκβιασμού της Τesla!

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον Αύγουστο του 2020 αφότου έλαβε ένα τηλεφώνημα από πράκτορα του FBI και έσπευσε να φύγει από τις ΗΠΑ για να αποφύγει τη σύλληψη. Κατηγορήθηκε ένα μήνα αργότερα για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση βλάβης σε έναν προστατευμένο υπολογιστή, αντιμετωπίζοντας μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών και πρόστιμο 250.000$. Η δίκη του Kriuchkov έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου.

Πρόταση: DDoS επιθέσεις: Η μείωσή τους συνδέεται με την αύξηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων

Ο Nicholas L. McQuaid, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανέφερε σχετικά με την υπόθεση τα ακόλουθα: «Η άμεση απόκριση της εταιρείας και του FBI εμπόδισε μια σημαντική διήθηση δεδομένων της εταιρείας και σταμάτησε την επιχείρηση του εκβιασμού ενώ ήταν ακόμα στην αρχή της. Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η συνεργασία των εταιρειών με τις αστυνομικές αρχές σε τέτοιες περιπτώσεις.»

Τesla
Ρώσος υπήκοος ένοχος για απόπειρα hack και εκβιασμού της Tesla!

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) των ΗΠΑ δεν κάνει κάποια αναφορά σε ransomware, αλλά επικεντρώνεται στο στοιχείο κλοπής δεδομένων. Επιπλέον, ο αναπληρωτής δικηγόρος των ΗΠΑ Christopher Chiou για την Περιφέρεια της Νεβάδας δήλωσε τα εξής: «Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει τη δέσμευση του γραφείου μας να προστατεύει τα εμπορικά μυστικά και άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες που ανήκουν σε αμερικανικές επιχειρήσεις – η οποία γίνεται όλο και πιο σημαντική κάθε μέρα καθώς η Νεβάδα εξελίσσεται σε κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας. Μαζί με τους συνεργάτες μας στην επιβολή του νόμου, θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα σταματώντας τους κυβερνοεγκληματίες από το να βλάψουν αμερικανικές εταιρείες και καταναλωτές».

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS