ΑρχικήsecurityΟι συσκευές Mac χτυπήθηκαν πέρυσι με malware περισσότερο από ποτέ

Οι συσκευές Mac χτυπήθηκαν πέρυσι με malware περισσότερο από ποτέ

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα, τους τελευταίους 12 μήνες παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των malware, που στοχεύουν συσκευές Mac.

Mac malware

Μια αναφορά από την Atlas VPN, διαπίστωσε ότι η ανάπτυξη κακόβουλου λογισμικού για macOS αυξήθηκε κατά 1.092% το 2020, καθώς οι hackers στοχεύουν όλο και περισσότερο τις συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των ολοκαίνουριων Mac M1.

Δείτε επίσης: Hackers χρησιμοποίησαν 11 zerodays για να μολύνουν Windows, iOS και Android

Τα νέα δείγματα κακόβουλου λογισμικού που εντοπίστηκαν το 2020 έφτασαν τα 674.273, μια τεράστια αύξηση από το προηγούμενο έτος, όταν εντοπίστηκαν μόνο 56.556 δείγματα.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι το 2020 ήταν ένα άσχημο έτος για το macOS όσον αφορά στα malware, με τον αριθμό των νέων στελεχών να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα από ποτέ. Η Atlas VPN σημείωσε επίσης ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από όλα τα νέα κακόβουλα προγράμματα που εντοπίστηκαν από τότε που άρχισε να παρακολουθεί το 2012, τα οποία ήταν συνολικά 219.257 δείγματα.

Από το 2012 έως το 2019, ο υψηλότερος αριθμός νέων στελεχών κακόβουλου λογισμικού που εντοπίστηκαν ποτέ ήταν 92.570 δείγματα το 2018.

Δείτε επίσης: Κακόβουλο λογισμικό Mac εξαπλώνεται μέσω των Xcode projects

Mac malware

«Η συμβολή σε αυτό το ρεκόρ αύξησης των απειλών, είναι το γεγονός ότι νέα malware είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ να κατασκευαστούν», σημείωσε η Rachel Welch, COO της Atlas VPN.

«Σήμερα, οι hackers δεν χρειάζονται καν προηγμένες δεξιότητες προγραμματισμού, καθώς μπορούν να αγοράσουν έναν έτοιμο κώδικα κακόβουλου λογισμικού, να τον προσαρμόσουν στις ανάγκες τους με λίγη κωδικοποίηση και να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα απειλή

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες δημιουργήθηκαν νωρίτερα φέτος, όταν ανακαλύφθηκε το πρώτο malware που στοχεύει MacBooks με επεξεργαστή M1, λίγους μόλις μήνες μετά την άφιξη των πρώτων συσκευών Apple Silicon.

Δείτε ακόμα: Ανακαλύφθηκε κακόβουλο λογισμικό που τρέχει εγγενώς στο τσιπ M1

Πρόκειται για το GoSearch22.app, μια εγγενής έκδοση του ιού Pirrit για Μ1, που δημιουργεί έσοδα μέσω ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε αναδυόμενα παράθυρα και διαφημίσεις.

Παρά την αύξηση του κακόβουλου λογισμικού που στοχεύει macOS, η Atlas VPN τόνισε ότι ο αριθμός των επιθέσεων που στοχεύουν χρήστες των Windows παρέμεινε πολύ υψηλότερος. Η εταιρεία βρήκε αριθμό ρεκόρ, 91,05 εκατομμυρίων νέων δειγμάτων malware που στοχεύουν Windows το 2020. Αυτό μεταφράζεται κατά μέσο όρο σε 249.452 απειλές την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχαν πάνω από 135 φορές περισσότερες απειλές για τα Windows σε σχέση με το macOS το 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS