Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 12:21
Αρχική youtube 7 κίνδυνοι που έχει η διπλή εκκίνηση Windows και Linux

7 κίνδυνοι που έχει η διπλή εκκίνηση Windows και Linux

Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε ένα δεύτερο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας, καλό είναι να λάβετε υπόψη σας τους κινδύνους που επιφυλάσσει κάτι τέτοιο, πριν το κάνετε. Το να έχετε εγκατεστημένα τα Windows και το Linux στη συσκευή σας, σας προσφέρει τα πλεονεκτήματα και των δύο. Όμως η διπλή εκκίνηση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, ορισμένα από τα οποία είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

εκκίνηση

Ακολουθούν επτά κίνδυνοι διπλής εκκίνησης που πρέπει να γνωρίζετε, πριν εγκαταστήσετε ένα δεύτερο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας.

1. Αντικατάσταση δεδομένων / λειτουργικού συστήματος

Ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους, μπορεί να επηρεάσει τη συσκευή πριν καν ανοίξει η αρχική οθόνη. Η αντικατάσταση των υπαρχόντων δεδομένων σας ή ακόμα και του πρωτεύοντος λειτουργικού συστήματος θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Σίγουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ανάκτησης, αλλά οι πιθανότητες ανάκτησης όλων των δεδομένων σας είναι ελάχιστες.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι οδηγοί εγκατάστασης λειτουργικού συστήματος μπορούν να εντοπίσουν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι εάν εγκαθιστάτε τα Windows παράλληλα με μια διανομή Linux, ο οδηγός θα πρέπει να επισημαίνει το υπάρχον διαμέρισμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το νέο λειτουργικό σύστημα στη σωστή μονάδα δίσκου, για να μην χάσετε κατά λάθος τα δεδομένα σας.

2. Η διπλή εκκίνηση μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα

Η εκτέλεση πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων στον υπολογιστή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητά σας. Αλλά μερικές φορές μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εάν έχετε ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τα Windows 10 παράλληλα με το Ubuntu 20.04, είναι βολικό να μεταβείτε εύκολα σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ισοδύναμες εφαρμογές στο Linux, εάν κάνετε αλλαγή από τα Windows. Παρομοίως, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι είναι διαθέσιμες κατάλληλες επιλογές αν κάνετε το αντίθετο.

Windows

3. Κλειδωμένα χωρίσματα προκαλούν προβλήματα σε συστήματα διπλής εκκίνησης

Ίσως μια από τις μεγαλύτερες παγίδες της διπλής εκκίνησης είναι η αδυναμία πρόσβασης στα δεδομένα σας. Τις περισσότερες φορές, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Εάν έχετε οργανώσει αποτελεσματικά τα σημαντικά προσωπικά σας αρχεία, θα είναι διαθέσιμα μέσω οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος χρησιμοποιείτε. Αυτό είναι δυνατό χρησιμοποιώντας το cloud storage ή χρησιμοποιώντας ένα διαμέρισμα HDD ειδικά για προσωπικά αρχεία.

Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Εάν χρησιμοποιείτε Windows και το σύστημα τερματιστεί απροσδόκητα, οποιοδήποτε ειδικό διαμέρισμα χρησιμοποιείται για προσωπικά αρχεία θα κλειδωθεί. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πρόσβασης στη μονάδα δίσκου από το διαμέρισμα Linux θα αποτύχει.

Ευτυχώς μπορεί να επιδιορθωθεί, αλλά μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά. Έχετε δύο επιλογές:

  • Ακολουθήστε τις οδηγίες στο μήνυμα σφάλματος και εκκινήστε τη συσκευή ως μόνο για ανάγνωση
  • Επανεκκινήστε στα Windows και στη συνέχεια ξεκινήστε μια εντολή επανεκκίνησης στο μενού εκκίνησης και επιστρέψτε στο Linux

4. Windows Update και διπλή εκκίνηση

Η ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια του υπολογιστή. Δυστυχώς, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σε περιπτώσεις διπλής εκκίνησης.

Ενώ μια ενημέρωση συστήματος από τη διανομή Linux θα έχει ως αποτέλεσμα λίγα ζητήματα, στα Windows μπορεί να προκαλέσει καταστροφή.

Για την καλύτερη εμπειρία διπλής εκκίνησης, βεβαιωθείτε ότι η σειρά εκκίνησης του υπολογιστή σας είναι προεπιλεγμένη στα Windows και όχι στο λειτουργικό σύστημα Linux.

5. Οι ιοί μπορούν να επηρεάσουν και τα δύο λειτουργικά συστήματα

Τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Linux είναι σχετικά ασφαλή από ιούς. Ενώ υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σχετικά μικρή βάση χρηστών.

Αντίθετα, οι υπολογιστές με Windows είναι πιο ευάλωτοι σε επιθέσεις αφού οι κακόβουλοι παράγοντες είναι πιο πιθανό να επιλέξουν αυτούς. Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή διπλής εκκίνησης επομένως, αυξάνεται η πιθανότητα κακόβουλου λογισμικού που επηρεάζει το περιβάλλον Linux.

Ως εκ τούτου, είναι συνετό να διατηρείτε μια σουίτα ασφαλείας στο Διαδίκτυο κατά την εκτέλεση των Windows. Στο λειτουργικό σας σύστημα Linux, η εκτέλεση ενός σαρωτή κακόβουλου λογισμικού όπως το ClamAV είναι επίσης αρκετά χρήσιμη. Μην εστιάζετε μόνο στο λειτουργικό σύστημα κατά τη σάρωση για ιούς, αλλά και στα προσωπικά σας αρχεία.

Windows εκκίνηση

6. Σφάλματα των προγραμμάτων driver

Ίσως το πιο κοινό πρόβλημα hardware σε περιπτώσεις διπλής εκκίνησης έχει τη μορφή ενσωματωμένων καρτών ασύρματου δικτύου. Αυτές οι εναλλασσόμενες συσκευές μπορεί να καταλήξουν να απενεργοποιηθούν στα Windows.

Η λύση είναι να ερευνήσετε την υποστήριξη για την ασύρματη κάρτα (ή άλλη συσκευή) πριν από την εγκατάσταση των λειτουργικών σας συστημάτων. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα driver είναι ενημερωμένα και στα δύο λειτουργικά συστήματα. Επίσης, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε την κατάσταση της συσκευής στο UEFI / BIOS του υπολογιστή σας.

7. Η διπλή εκκίνηση μπορεί να επηρεάσει το χώρο ανταλλαγής δίσκων

Ένα ακόμα ζήτημα είναι ο αντίκτυπος στον χώρο ανταλλαγής δίσκων. Τόσο το Linux όσο και τα Windows χρησιμοποιούν κομμάτια της μονάδας σκληρού δίσκου, για να βελτιώσουν την απόδοση ενώ ο υπολογιστής λειτουργεί. Ωστόσο, εγκαθιστώντας πρόσθετα λειτουργικά συστήματα στη μονάδα δίσκου, μειώνετε τον διαθέσιμο χώρο γι’ αυτό.

Η λύση εδώ είναι προφανής: μην εγκαταστήσετε πρόσθετα λειτουργικά συστήματα εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο δίσκο. Εάν χρειάζεστε οπωσδήποτε κι άλλο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας, τότε μπορείτε απλά να αγοράσετε έναν νέο σκληρό δίσκο ή SSD. Μόλις εγκατασταθεί, θα έχετε χώρο για περισσότερα λειτουργικά συστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:03:59

7 κίνδυνοι που έχει η διπλή εκκίνηση Windows και Linux

https://www.youtube.com/watch?v=ZUvqVlF4x5E Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε ένα δεύτερο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας, καλό είναι να λάβετε υπόψη...

Το δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την αγωγή της Epic Games κατά της Apple

Το Ανώτατο Δικαστήριο (Competition Appeal Tribunal) του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την αγωγή της Epic Games εναντίον της Apple, με την οποία ο...

Τα προϊόντα VPN της Powerhouse χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις DDoS

Κάποιοι χειριστές botnet κάνουν κατάχρηση των VPN servers από τον παροχέα VPN Powerhouse Management ως τρόπο αναπήδησης και ενίσχυσης ανεπιθύμητου traffic μέρους...

Οι χρήστες των social media είναι πιο επιρρεπείς στην παραπληροφόρηση

Σύμφωνα με μία έρευνα, οι χρήστες που επιλέγουν τα social media ως βασική πηγή πληροφόρησης για σημαντικά ζητήματα, όπως ο Covid-19 ή...

Austin Energy – Τέξας: Scammers απειλούν πελάτες με διακοπή ρεύματος!

Η Austin Energy, μια δημόσια επιχείρηση που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην πόλη του Ώστιν, του Τέξας και των γύρω περιοχών, εξέδωσε στις...

Apple: Εκτοπίζει τη Samsung και γίνεται ο νούμερο 1 πωλητής smartphone

Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, η Apple έρχεται ξανά στην κορυφή και γίνεται ο νούμερο 1 πωλητής smartphone (παίρνοντας τη θέση από...

NurseryCam: Webcam σύστημα παρακολούθησης παιδιών νηπιαγωγείου εκτέθηκε σε χάκερς

Η NurseryCam, μία εταιρεία παροχής webcam συστημάτων, τα οποία επιτρέπουν σε γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους ενώ βρίσκονται στο νηπιαγωγείο, ενημέρωσε...

Η Ρωσία πίσω από μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε ουκρανικά sites!

Η Ουκρανία κατηγόρησε στις 22 Φεβρουαρίου ανώνυμα δίκτυα διαδικτύου που συνδέονται με τη Ρωσία, για μαζικές κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες έχουν ως στόχο...

Δορυφορικό Internet Starlink: Ο Musk υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες μέσα στο 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε στο Twitter ότι η υπηρεσία δορυφορικού Internet της εταιρείας...

BBC: Κλάπηκαν πάνω από 100 συσκευές- Ανησυχία για διαρροή δεδομένων

Το BBC ανέφερε την κλοπή πολλών ηλεκτρονικών συσκευών από τις εγκαταστάσεις του τα τελευταία δύο χρόνια. Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες...