ΑρχικήinetDonald Trump: Θα επιστρέψει στα social media με δική του πλατφόρμα;

Donald Trump: Θα επιστρέψει στα social media με δική του πλατφόρμα;

Ο Jason Miller, ένας σύμβουλος του Donald Trump είπε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να επιστρέψει στα social media τους επόμενους δύο με τρεις μήνες και μάλιστα με τη δική του πλατφόρμα. Τόνισε, επίσης, ότι η πλατφόρμα του Trump θα προσελκύσει εκατομμύρια νέους χρήστες και θα “επαναπροσδιορίσει εντελώς το παιχνίδι“.

Trump social media

Σύμφωνα με τον Miller, το θέμα αυτό θα τραβήξει την προσοχή όλων: “Θα επαναπροσδιορίσει εντελώς το παιχνίδι και όλοι θα περιμένουν και θα παρακολουθούν τι κάνει ο Πρόεδρος Trump, αλλά θα είναι η δική του πλατφόρμα“.

Δείτε επίσης: Michelle Obama προς social media: “Μπλοκάρετε για πάντα τον Trump”

Ο Trump προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στα social media, αφού “εξορίστηκε” από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, το Twitter και το Facebook απαγόρευσαν στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ να κάνει αναρτήσεις στις πλατφόρμες τους και μπλόκαραν τους λογαριασμούς του, μετά την επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.  Το Snapchat, το YouTube και άλλες υπηρεσίες πήραν αντίστοιχα μέτρα.

Donald Trump

Οι δημοφιλείς πλατφόρμες social media είπαν ότι απομάκρυναν τον Donald Trump σε μια προσπάθεια να απαγορεύσουν τη χρήση αυτών των πλατφορμών για διάδοση παραπληροφόρησης και υποκίνηση βίας. Πριν από την ανακοίνωση των απαγορεύσεων, ο Trump είχε δημοσιεύσει αρκετά μηνύματα στο Twitter και στο Facebook, που περιείχαν αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών (υποστήριζε ότι η νίκη του Biden ήταν αποτέλεσμα απάτης). Ένα βίντεο του πρώην προέδρου με αυτούς τους ισχυρισμούς αφαιρέθηκε και από τις δύο πλατφόρμες καθώς υπήρξε ανησυχία για υποκίνηση περισσότερης βίας.

Κατά τα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του, ο Trump ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα social media και ειδικά στο Twitter. Το Twitter συχνά επέτρεπε την ανάρτηση σχολίων που κανονικά παραβίαζαν τις πολιτικές του σχετικά με το κατάλληλο περιεχόμενο, αλλά το έκανε επειδή θεωρούσε ότι τα tweets έπρεπε να υπάρχουν για να τα βλέπει το κοινό.

Ωστόσο, αργότερα, το Twitter άρχισε τελικά να αποκρύπτει tweets του Trump που διέδιδαν παραπληροφόρηση σχετικά με τις εκλογές και τον COVID-19, βάζοντας μια προειδοποιητική ετικέτα που περιελάμβανε έναν σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες. Οι χρήστες έπρεπε να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο για να διαβάσουν την ανάρτηση.

Δείτε περισσότερα: Το Twitter αποκρύπτει tweet του Trump για παραπλανητικό ισχυρισμό

Ο CFO του Twitter, Ned Segal, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Trump θα μείνει εκτός πλατφόρμας, ακόμα και αν ξαναγίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα: Ο Trump δεν θα επιστρέψει στο Twitter ακόμα και αν ξαναγίνει Πρόεδρος

Οι πολιτικές μας έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι δεν υποκινούν τη βία και αν κάποιος το κάνει πρέπει να τον αφαιρέσουμε από την υπηρεσία και οι πολιτικές μας δεν επιτρέπουν την επιστροφή αυτών των ανθρώπων“, δήλωσε ο Segal.

Όσο ήταν πρόεδρος, ο Donald Trump είχε μια αμφισβητούμενη σχέση με τα social media, κατηγορώντας πολλές πλατφόρμες ότι δείχνουν προκατάληψη απέναντι στους συντηρητικούς. Το 2018, κατηγόρησε το Twitter ότι περιόριζε τους συντηρητικούς μέσω της διαδικασίας shadow banning. Το Twitter είπε ότι ήταν ένα σφάλμα. Το shadow banning είναι μια πρακτική κατά την οποία ένα σχόλιο ή μια ανάρτηση είναι ορατά μόνο στον χρήστη που τα δημιούργησε.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS