ΑρχικήinetΑξιωματούχοι ασφαλείας προς Γερουσία για εισβολή στο Καπιτώλιο: "Ήταν συντονισμένη επίθεση"

Αξιωματούχοι ασφαλείας προς Γερουσία για εισβολή στο Καπιτώλιο: “Ήταν συντονισμένη επίθεση”

Αξιωματούχοι ασφαλείας κατέθεσαν την Τρίτη ότι πιστεύουν ότι η ταραχή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου ήταν «συντονισμένη επίθεση» καθώς πιέστηκαν από γερουσιαστές για τις συνθήκες που οδήγησαν στην αποτυχία της ασφάλειας.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ Steven Sund, ο πρώην λοχίας της Γερουσίας Michael Stenger και ο πρώην λοχίας του Λευκού Οίκου Paul Irving, καθώς και ο αναπληρωτής επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Robert Contee, εμφανίστηκαν την Τρίτη, στην πρώτη ακρόαση της Γερουσίας για την εξέταση των “αποτυχιών ασφαλείας” που οδήγησαν στην παραβίαση του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

συντονισμένη επίθεση Καπιτώλιο

Ο πρόεδρος της επιτροπής Gary Peters, D-Mich., ρώτησε τους αξιωματούχους σχετικά με το αν πίστευαν ότι η επίθεση έγινε συντονισμένα.

“Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν με ειδικό εξοπλισμό. Έφεραν εξοπλισμό αναρρίχησης, εκρηκτικά και σπρέι – προφανώς ήρθαν προετοιμασμένοι”, δήλωσε ο Sund. “Το γεγονός ότι η ομάδα επιτέθηκε στο Δυτικό Μέτωπό μας 20 λεπτά πριν από την εκδήλωση στο Ellipse δείχνει ότι σχεδίαζαν να μας πετύχουν σε αποδιοργανωμένη κατάσταση”.

Ο Sund είχε όλη του την προσοχή στο ράλι του πρώην προέδρου Trump, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ellipse κοντά στον Λευκό Οίκο λίγο πριν ξεκινήσουν οι ταραχές. Επίσης, πρόσθεσε ότι η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ ασχολιόταν με δύο ατομικές βόμβες που εντοπίστηκαν στην περίμετρο του οίκου.

“Νομίζω ότι είναι προφανές ότι υπήρξε συντονισμός”, δήλωσε ο Sund.

Ο Contee είπε επίσης ότι οι ταραξίες χρησιμοποίησαν «χειρονομίες και ραδιοεπικοινωνία», καθώς και «συντονισμένη χρήση» χημικών.

«Πιστεύω ότι ήταν συντονισμένο», είπε ο Contee, επισημαίνοντας την «τοποθέτηση ατομικών βόμβων στην περιοχή και επιπλέον όλα αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια από την συνεχιζόμενη έρευνα του FBI

“Όσο συνεχίζουν να ψάχνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για το ότι ήταν μια σαφώς συντονισμένη προσπάθεια“, δήλωσε ο Contee. Και ο Irving συμφώνησε. “Με βάση τις πληροφορίες που παρείχαν οι Contee και Sund, θα συμφωνούσα”, δήλωσε ο Irving. “Τα στοιχεία δείχνουν συντονισμένη επίθεση.”

Ο Peters είπε ότι εξτρεμιστικές ομάδες, όπως οι Oath Keepers και το Proud Boys, έχουν εντοπιστεί σε αναφορές πληροφοριών και ότι η επιτροπή σχεδιάζει να διεξαγάγει μελλοντικές ακροάσεις για να συζητήσει το θέμα.

Η ιστορία σε σχέση με το τι έγινε στο Καπιτώλιο είναι γνωστή σε όλους μας. Ο Trump σε μια ομιλία του ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Biden. Οι ταραχές στο Καπιτώλιο ξεκίνησαν στις 6 Ιανουαρίου και ο Trump δικάστηκε με την κατηγόρια την υποκίνησης των ταραχών. Τελικά ο Trump αθωώθηκε, με 57 γερουσιαστές να ψηφίζουν υπερ. του – μικρότερη από την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων – και 43 να τον καταψηφίζουν.

Πηγή πληροφοριών: foxnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS