ΑρχικήinetChandrayaan 3: Δεύτερη προσπάθεια προσεδάφισης στη Σελήνη από το ISRO

Chandrayaan 3: Δεύτερη προσπάθεια προσεδάφισης στη Σελήνη από το ISRO

Chandrayaan Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί έντονα η είδηση ότι το ISRO, το Ινδικό Ινστιτούτο για την Έρευνα στο Διάστημα, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια αποστολή στη Σελήνη μέχρι το Νοέμβριο του 2020. Η προηγούμενη αποστολή, Chandrayaan 2, είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα επικοινωνίας. Επιπλέον, η hacking ομάδα Lazarus λέγεται ότι επιτέθηκε πριν λίγο καιρό στο Ερευνητικό Ινστιτούτο με το κακόβουλο λογισμικό Dtrack.

Η αποστολή Chandrayaan-2 δεν ήταν εντελώς επιτυχημένη αλλά θεωρήθηκε ως η καλύτερη προσπάθεια προσεδάφισης στη Σελήνη.

Chandrayaan 3: Η δεύτερη προσπάθεια του ISRO να πατήσει στην επιφάνεια της Σελήνης

Στην προηγούμενη αποστολή το lander Vikram και το rover Pragyan καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της “σκληρής” προσεδάφισης στην επιφάνεια του φεγγαριού. Γι’ αυτό το λόγο προέκυψαν και τα προβλήματα επικοινωνίας. Ωστόσο, οι ερευνητές έλαβαν μια εικόνα ενός κρατήρα του φεγγαριού.

Το ίδιο το ISRO επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για την αποστολή Chandrayaan 3, η οποία θα είναι η δεύτερη προσπάθεια να φτάσει στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν ένα νέο σχέδιο ώστε να μην αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα με το Lander και το rover και να γίνει μια ομαλή επαφή με την επιφάνεια του φεγγαριού χωρίς πρόσκρουση.

Ο ινδικός διαστημικός οργανισμός, ISRO, ενημέρωσε τις επιτροπές ελέγχου για την αποστολή Chandrayaan 3, την Τρίτη. Οι επιτροπές εξέτασαν διάφορα στοιχεία, όπως τη διαμόρφωση του Chandrayaan 3 σχετικά με την απογείωση, τους αισθητήρες, τη γενική μηχανική, την πλοήγηση και την καθοδήγηση.

Κάποιες εκθέσεις αναφέρουν ότι το lander και το rover θα καθοδηγούνται από ένα αποσπώμενο module, το οποίο θα ρυθμίζει τον κινητήρα και το καύσιμο που είναι απαραίτητα για το ταξίδι. Αυτό θα ονομάζεται «μονάδα προώθησης». Επιπλέον, η νέα αποστολή θα έχει λιγότερες τροχιακές κινήσεις σε σχέση με την προηγούμενη αποστολή Chandrayaan 2, η οποία είχε συνολικά 6 τροχιές γύρω από τη γη και τη Σελήνη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS