ΑρχικήinetDonald Trump: Η απομάκρυνση από το Twitter προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά

Donald Trump: Η απομάκρυνση από το Twitter προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προσπαθεί να επιστρέψει με κάθε τρόπο στα social media και κυρίως στο Twitter. Οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαραν τον Trump τον Ιανουάριο του 2021, μετά την επίθεση των οπαδών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Τώρα, ο Donald Trump απευθύνθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστή για να επικαλεστεί την υπόθεσή του, ελπίζοντας ότι το νομικό σύστημα θα αναγκάσει το Twitter να του επιτρέψει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ξανά.

Μάθετε περισσότερα: Facebook και Twitter «μπλοκάρουν» τον Τραμπ μετά τη βία στο Καπιτώλιο!

Donald Trump Twitter

Ο Trump κατέθεσε στο δικαστήριο μια προκαταρκτική εντολή και ζήτησε από τον δικαστή να αναγκάσει το Twitter να αποκαταστήσει προσωρινά τον λογαριασμό του @realDonaldTrump, ενώ βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια για τη μόνιμη απαγόρευση που του έχει επιβάλει η εταιρεία. Ο πρώην πρόεδρος πιστεύει ότι είναι πιθανό να κερδίσει την υπόθεση, καθώς υποστηρίζει ότι η απαγόρευση του Twitter παραβιάζει το First Amendment, καθώς και το νόμο σχετικά με τις εμπορικές πρακτικές που έχει θεσπίσει η Φλόριντα, και τον νέο anti-deplatforming νόμο.

Στην κατάθεσή του, ο Donald Trump υποστηρίζει ότι η μόνιμη απομάκρυνσή του από την πλατφόρμα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε αυτόν και στους 88 εκατομμύρια followers του στο Twitter. Αυτό συμβαίνει προφανώς επειδή δεν επιτρέπεται στους followers του να λαμβάνουν τα μηνύματά του ή να τα σχολιάζουν.

Δείτε επίσης: Greg Abbott Texas: Νομοσχέδιο κατά Facebook, Twitter, YouTube για λογοκρισία

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος ισχυρίζεται ότι η απουσία του από το Twitter θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Κάνοντας de-platforming τον επικεφαλής και το πιο δημοφιλές μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και αποκόπτοντάς τον από τις πιο αποτελεσματικές και άμεσες μορφές επικοινωνίας με πιθανούς ψηφοφόρους, το Twitter προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στις προοπτικές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές“, αναφέρει η κατάθεση.

Trump social media

Το Twitter απαγόρευσε στον Donald Trump να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, στις 8 Ιανουαρίου, δύο ημέρες αφότου οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία (όπως και άλλες social media πλατφόρμες) είπε ότι οι αναρτήσεις του Trump μπορούσαν να προωθήσουν περισσότερο τη βία.

Τον Ιούλιο, ο Trump κατέθεσε αγωγές εναντίον του Twitter, της Google και του Facebook για παραβίαση των δικαιωμάτων του με βάση το First Amendment. Από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε ένα blog τον Μάιο, με το όνομα “From the Desk of Donald J. Trump“. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα το blog έκλεισε καθώς λέγεται ότι δεν είχε την απήχηση που περίμενε ο Trump.

Μάθετε περισσότερα: Donald Trump: Κλείνει το blog του μετά από ένα μήνα λειτουργίας

Το Twitter είχε πει στο παρελθόν ότι δεν θα επιτρέψει στον Donald Trump να ξαναγυρίσει στην πλατφόρμα ακόμα και αν ξαναγίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ. Θα καταφέρει, άραγε, ο Trump να χρησιμοποιήσει ξανά το Twitter ακολουθώντας τη δικαστική οδό;

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS