ΑρχικήinetGreg Abbott Texas: Νομοσχέδιο κατά Facebook, Twitter, YouTube για λογοκρισία

Greg Abbott Texas: Νομοσχέδιο κατά Facebook, Twitter, YouTube για λογοκρισία

Ο κυβερνήτης του Texas, Greg Abbott, υπέγραψε την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει σε μεγάλες εταιρείες social media (όπως Facebook, Twitter και YouTube), να κάνουν ban χρήστες ή να μπλοκάρουν περιεχόμενο με βάση τις πολιτικές τους απόψεις.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Μηνύει Facebook, Twitter, YouTube για λογοκρισία

Facebook Twitter YouTube
Greg Abbott Texas: Νομοσχέδιο κατά Facebook, Twitter, YouTube για λογοκρισία

Ο νόμος απευθύνεται σε εταιρείες με τουλάχιστον 50 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Twitter και YouTube της Google. Ο κυβερνήτης Abbott δήλωσε ότι η υπογραφή του νέου νομοσχεδίου στοχεύει στην προστασία των πολιτών του Texas “από λανθασμένη λογοκρισία στις πλατφόρμες social media“. Με αυτό το νομοσχέδιο, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να μηνύσουν τις εταιρείες ώστε να γίνει επαναφορά των λογαριασμών τους.

Υπάρχει μια επικίνδυνη κίνηση από ορισμένες εταιρείες social media που προσπαθούν να φιμώσουν τις συντηρητικές ιδέες και αξίες“, δήλωσε ο Abbott σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook. “Αυτό είναι λάθος και δεν θα το επιτρέψουμε στο Texas“.

Ο νέος νόμος έρχεται μετά από πιέσεις από πολλούς Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες που ισχυρίστηκαν ότι το Twitter, το Facebook και άλλες social media πλατφόρμες έχουν προκαταλήψεις κατά των συντηρητικών. Οι εταιρείες από τη μεριά τους αρνήθηκαν αυτές τις κατηγορίες.

Τον Ιούνιο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέκλεισε έναν σχετικό νόμο της Florida που θα επέτρεπε στο κράτος να τιμωρήσει τις social media εταιρείες που θα απαγόρευαν πολιτικούς ή πολιτικούς υποψηφίους από τις πλατφόρμες τους.

Δείτε επίσης: Florida: Πρόστιμο σε social media εταιρείες που μπλοκάρουν πολιτικούς

Greg Abbott νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο της Florida, που υπογράφηκε από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Ron DeSantis, προτάθηκε μετά την απαγόρευση του πρώην Προέδρου Donald Trump από το Twitter και το Facebook για παραβίαση των πολιτικών τους μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης: Facebook: Επεκτείνει τον περιορισμό πολιτικού περιεχομένου στο News Feed

Αυτό το νομοσχέδιο αφήνει τις συντηρητικές αξίες, παραβιάζει το First Amendment και αναγκάζει τα sites να φιλοξενούν άσεμνο, αντισημιτικό, ρατσιστικό και κατά τα άλλα απαίσιο περιεχόμενο“, δήλωσε ο πρόεδρος της NetChoice, Steve DelBianco. “Ο μετριασμός των αναρτήσεων των χρηστών είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός ασφαλούς διαδικτύου για τις οικογένειες του Texas, αλλά αυτό το νομοσχέδιο θα θέσει την κυβέρνηση του Texas υπεύθυνη για τις πολιτικές περιεχομένου“.

To Facebook, το Twitter και το YouTube δεν έχουν σχολιάσει κάτι προς το παρόν.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS