ΑρχικήinetFacebook: Επεκτείνει τον περιορισμό πολιτικού περιεχομένου στο News Feed

Facebook: Επεκτείνει τον περιορισμό πολιτικού περιεχομένου στο News Feed

Το Facebook έχει αρχίσει να μειώνει το πολιτικό περιεχόμενο στο News Feed από χθες. Η κίνηση αυτή, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Axios, δοκιμάστηκε στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία και την Ινδονησία νωρίτερα φέτος. Το Facebook σχεδιάζει να επεκτείνει τις δοκιμές αφαίρεσης πολιτικού περιεχομένου στο News Feed, σε Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Ισπανία και Ιρλανδία.

Δείτε επίσης: Facebook και TikTok συνεχίζουν το ban στους Ταλιμπάν- Τι γίνεται με το Twitter;

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας στο Engadget: “Αυτές οι αλλαγές έρχονται ως απάντηση στο feedback της κοινότητάς μας. Διεξάγουμε συνεχή έρευνα με ανθρώπους για να ακούσουμε ποια τμήματα του Facebook λειτουργούν καλά για αυτούς και να συλλέξουμε σχόλια για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Ένα από τα θέματα που έχουμε ακούσει είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει υπερβολικό πολιτικό περιεχόμενο στο News Feed τους“. Το Facebook ελπίζει ότι αυτές οι αλλαγές θα ευχαριστήσουν τους χρήστες, ενώ παράλληλα θα είναι δυνατή και η εύρεση πολιτικού περιεχομένου.

Δείτε επίσης: Πολιτικοί: AI μετρά πόση ώρα αφιερώνουν στα τηλέφωνα τους στα debates

Οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να μειώσουν και το επίπεδο παραπληροφόρησης στο Facebook, εάν οι αλγόριθμοι είναι σε θέση να εντοπίσουν και να ελέγχουν αποτελεσματικά όλο το πολιτικό περιεχόμενο. Οι πολιτικές εκστρατείες ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για το πώς να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους. Από την άλλη πλευρά, ο περιορισμός του πολιτικού περιεχομένου από το Facebook News Feed θα μπορούσε να αποτελέσει πλήγμα για τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ειδικά αυτούς που επικεντρώνονται στην πολιτική. Πολλοί χρήστες επισκέπτονται τα sites μέσω του Facebook. Αν τα πολιτικά άρθρα δεν εμφανίζονται εκεί, τα sites μπορεί να χάσουν πολλούς αναγνώστες.

Facebook News Feed πολιτικού περιεχομένου

Η αλλαγή αυτή στο News Feed θα μπορούσε όμως να καταστήσει το Facebook ένα λιγότερο εχθρικό μέρος για τους χρήστες. Οι πολιτικές συζητήσεις μπορούν να προκαλέσουν διχασμό και εντάσεις, κάτι που μπορεί να απομακρύνει χρήστες που επιλέγουν την πλατφόρμα για να επικοινωνούν με φίλους και να ανεβάζουν φωτογραφίες. Επιπλέον, το Facebook είχε πει τον Νοέμβριο ότι το πολιτικό περιεχόμενο αποτελεί μόλις το 6 % αυτού που βλέπουν οι χρήστες.

Δείτε επίσης: Facebook: Καταργείται η πολιτική που εξαιρεί τους πολιτικούς από κάποιους κανόνες

Μάθαμε ότι αυτές οι αλλαγές (περιορισμός πολιτικού περιεχομένου) θα επηρεάσουν ευρύτερα το περιεχόμενο των δημοσίων υποθέσεων και ότι οι εκδότες ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στην επισκεψιμότητά τους“, ανέφερε το Facebook. “Γνωρίζοντας αυτό, σχεδιάζουμε μια σταδιακή και μεθοδική διάθεση για αυτές τις δοκιμές, αλλά αναμένουμε να ανακοινώσουμε περαιτέρω επεκτάσεις τους επόμενους μήνες“.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS