ΑρχικήinetΦλόριντα: Δικαστής μπλοκάρει το νόμο για τα social media

Φλόριντα: Δικαστής μπλοκάρει το νόμο για τα social media

Ένας νόμος σχετικά με το διαδίκτυο στη Φλόριντα βρίσκεται σε αναμονή ενώ μια αγωγή που τον αμφισβητεί συνεχίζεται. Ο δικαστής Robert Hinkle, έχει εκδώσει μια προκαταρκτική διαταγή που αποκλείει σχεδόν όλο το SB 7072, έναν αμφιλεγόμενο και εκτεταμένο νόμο για τα social media.

social media

Δείτε επίσης: Δικαστήριο απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC κατά του Facebook

«Η επίμαχη νομοθεσία ήταν μια προσπάθεια περιορισμού των παρόχων social media που θεωρήθηκαν υπερβολικά μεγάλα και πολύ φιλελεύθερα. Η εξισορρόπηση της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ ιδιωτών ομιλητών δεν είναι νόμιμο κυβερνητικό συμφέρον», έγραψε ο Hinkle. Επιπλέον, ο νόμος «κάνει διακρίσεις μεταξύ των ομιλητών του», εν μέρει χάρη στην εξαίρεση που δημιουργεί για εταιρείες που λειτουργούν ένα θεματικό πάρκο. Αυτό θέτει το περιθώριο για την αξιολόγηση του κατά πόσον ο νόμος παραβιάζει την Πρώτη Τροποποίηση και κατά την εκτίμηση του Hinkle, μάλλον το κάνει.

Το SB 7072, που υπογράφηκε από τον Κυβερνήτη Ron DeSantis τον Μάιο, περιορίζει το πότε οι υπηρεσίες Ιστού μπορούν να διαγράψουν τους χρήστες. Περιλαμβάνει απαγόρευση αναστολής ή σχολιασμού των αναρτήσεων των πολιτικών υποψηφίων, απαίτηση να μπορούν ορισμένοι χρήστες να «εξαιρεθούν» από αλγοριθμικά συστήματα ταξινόμησης και μια «μαύρη λίστα παραβιάσεων της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας» για εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες. Όπως προαναφέρθηκε, οι κανόνες δεν ισχύουν για “μια εταιρεία που κατέχει και λειτουργεί ένα θεματικό πάρκο ή ένα συγκρότημα αναψυχής”, όπως για παράδειγμα η Disney.

Δείτε ακόμα: Η Disney δημιούργησε αληθινά φωτόσπαθα και είναι υπέροχα

Φλόριντα νόμο

Οι βιομηχανικοί όμιλοι NetChoice και CCIA κατέθεσαν αγωγή ώστε να σταματήσουν την επιβολή του νόμου, λέγοντας ότι θα υποχρεώσει τις πλατφόρμες social media να φιλοξενήσουν προσβλητικό περιεχόμενο που παραβίαζε τις πολιτικές τους. Ο δικαστής Hinkle άκουσε επιχειρήματα και από τις δύο εταιρείες καθώς και από τον κυβερνήτη DeSantis τη Δευτέρα, όταν εμφανίστηκαν αντιρρήσεις για το νόμο, αποκαλώντας ειδικότερα την εξαίρεση του θεματικού πάρκου ως «μείζον συνταγματικό ζήτημα».

Το ομοσπονδιακό καταστατικό που αναφέρει ο Hinkle είναι η παράγραφος 230 του Communications Decency Act, ένας κανόνας που δίνει στους ιστότοπους και τις εφαρμογές τη δυνατότητα να αποφασίσουν ποιο υλικό θα φιλοξενούν. Πέρα από αυτό, ο Hinkle λέει ότι τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούν τακτικά τη συντακτική κρίση για να δώσουν προτεραιότητα, να καταργήσουν, να επισημάνουν και να ταξινομήσουν με άλλο τρόπο περιεχόμενο που εμφανίζεται στους χρήστες και μεγάλο μέρος αυτής της συντακτικής κρίσης πιθανότατα προστατεύεται από την Πρώτη Τροποποίηση.

Δείτε επίσης: Όσο λιγότερο χρόνο περνάμε στα κοινωνικά δίκτυα τόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε

Οι ομοσπονδιακοί νομοθέτες, όπως και οι κρατικοί, θέλουν να ρυθμίσουν τα social media. Αυτό περιλαμβάνει ένα σύνολο κανόνων που στοχεύουν στη μείωση της δυνητικής μονοπωλιακής δύναμης εταιρειών όπως το Facebook και το Google, καθώς και αρκετές προτάσεις για την αλλαγή της Ενότητας 230. Τον Απρίλιο, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Clarence Thomas έκανε επίσης μια υπόθεση για τη ρύθμιση των κοινωνικών μέσων. Ωστόσο, ο νόμος της Φλόριντα ήταν ένας από τους πρώτους, πιο εκτεταμένους κανόνες που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να εποπτεύουν πλατφόρμες ιστού και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σταμάτησε σύντομα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS