ΑρχικήinetΗ Apple απέλυσε υπάλληλο που μίλησε δημόσια για εργασιακά θέματα

Η Apple απέλυσε υπάλληλο που μίλησε δημόσια για εργασιακά θέματα

Η Apple απέλυσε την Πέμπτη την Ashley Gjovik για παράβαση της πολιτικής της εταιρείας σχετικά με την αποκάλυψη πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά δεν κατάφερε να διευκρινίσει ποιες εμπιστευτικές πληροφορίες διέρρευσαν. Η ανώτερη διευθύντρια προγράμματος μηχανικής δημοσιεύσε τους τελευταίους μήνες ανησυχίες για άλυτα ζητήματα στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του σεξισμού και των διακρίσεων.

Δείτε επίσης: Apple event στις 14 Σεπτεμβρίου: θα ανακοινωθεί το iPhone 13;

Apple

Δείτε επίσης: Το ντοκιμαντέρ «Being James Bond» είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Apple TV

Η Gjovik νωρίτερα μέσα στην ημέρα έλαβε ένα email από την ομάδα σχέσεων υπαλλήλων της Apple που έλεγε ότι η έρευνα για ένα “ευαίσθητο θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας” βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο εκπρόσωπος συνέστησε να μιλήσουν εντός μιας ώρας, αλλά η Gjovik ζήτησε να τηρηθούν οι διατάξεις του νόμου και όλες οι επικοινωνίες να γίνουν γραπτώς, καθώς η αλληλογραφία θα περιλαμβάνεται σε μια ενεργή καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων, σύμφωνα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προβλήθηκαν από το AppleInsider.

Η Gjovik απάντησε επαναλαμβάνοντας την προθυμία της να συμμετάσχει στην έρευνα και ζήτησε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς, αλλά ο εκπρόσωπος της είπε ότι η ομάδα θα προχωρήσει χωρίς τη συμβολή της επειδή “επέλεξε να μην συμμετάσχει στη συζήτηση”. Στη συνέχεια της απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα συστήματα της Apple.

Ένα email που στάλθηκε λίγες ώρες αργότερα έφερε πληροφορίες για την απόλυση της και επανέλαβε τον αόριστο ισχυρισμό ότι διέρρευσε «εμπιστευτικές πληροφορίες που σχετίζονται με το προϊόν». Η Apple δεν αναφέρει λεπτομερώς τη φύση της διαρροής στην ειδοποίηση απόλυσης της και δεν εξήγησε λεπτομέρειες για την κατάσταση στην Gjovik παρά τα αιτήματα να το πράξει.

Δείτε επίσης: Γιατί οι Apple, Amazon, Facebook, Tesla σχεδιάζουν τα δικά τους chip;

Η Gjovik δημοσιεύει tweets για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εργασία εδώ και μήνες και συχνά περιλαμβάνει αναρτημένα email στις αναρτήσεις της. Η παρενόχληση, ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, τα αντίποινα, ο εκφοβισμός και ο σεξισμός είναι μεταξύ των ανησυχιών που εξέφρασε στις αρμόδιες αρχές της Apple, αν και οι κλήσεις φαινομενικά έπεσαν στο κενό.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS