ΑρχικήinetTα εκρηκτικά Samsung Galaxy Note 7 και oι κίνδυνοι χρήσης τους

Tα εκρηκτικά Samsung Galaxy Note 7 και oι κίνδυνοι χρήσης τους

Η σύντομη «εκρηκτική» ζωή του Samsung Galaxy Note 7 σταμάτησε απότομα αυτή την εβδομάδα, όταν η Samsung εξέδωσε μια δεύτερη ανάκληση για όλες τις συσκευές και προσωρινά σταμάτησε την παραγωγή τους.

Samsung Galaxy Note 7

Όμως πολλά από τα κινητά τηλέφωνα είναι ήδη εκεί έξω ξέφρενα, με αποτέλεσμα η Samsung και η κυβέρνηση να προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τους επικείμενους κινδύνους που σχετίζονται με την χρησιμοποίηση του τηλεφώνου. Για αυτό τον σκοπό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) και η PHMSA ανακοίνωσε επείγουσα διαταγή για την απαγόρευση όλων των συσκευών smartphone Samsung Galaxy Note 7 σε όλες τις πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δημοσιεύτηκε στο Bloomberg.

Eνημέρωση: Είναι επίσημο! Η απαγόρευση τέθηκε σε εφαρμογή στις 15 Οκτωβρίου. Οι επιβάτες που θα προσπαθήσουν να πάρουν μαζί τους το Samsung Galaxy Note 7 μέσα στο αεροπλάνο μπορεί να τους το κατασχέσουν ή να τους επιβάλλουν πρόστιμο. Επίσης όσοι «πιαστούν» να έχουν μαζί τους το τηλέφωνο στις ελεγμένες αποσκευές μπορεί να κατηγορηθούν για πράξη ποινικής δίωξης, εκτός από το πρόστιμο που θα τους επιβληθεί.

Επίσης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) συνιστά οι συσκευές να μην είναι ανοιχτές, φορτισμένες και να μην τοποθετούνται στις ελεγμένες αποσκευές μέσα στο αεροπλάνο. Η FAA δεν απαγόρεψε τελείως τη χρήση των ελαττωματικών συσκευών, ενώ επιτρέπει την χρήση των μοντέλων αντικατάστασης που αναμένεται να διορθώσουν το πρόβλημα. Η νέα απαγόρευση αφορά και τα πρωτότυπα και τα μοντέλα αντικατάστασης, ανεξάρτητα από το αν είναι απενεργοποιημένα. Εάν ταξιδεύετε και έχετε κάνει την απερίσκεπτη σκέψη να κρατήσετε το τηλέφωνο σας, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να επωφεληθείτε από την έκπτωση που προσφέρει η Samsung σε όλους τους ιδιοκτήτες Samsung Galaxy Note 7 που θέλουν να ανταλλάξουν το ελλαττωματικό μοντέλο με κάποιο άλλο.

samsung-galaxy-note-7-bruciato

Η  Samsung αρχικά απέσυρε 2,5 εκατομμύρια Notes σε όλο τον κόσμο τον Σεπτέμβριο. Η απόσυρση αυτή προκλήθηκε από τις ελλαττωματικές μπαταρίες, αλλά η Samsung δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημη δήλωση για το πρόβλημα με τις αντικαταστάσεις. Θεωρίες κατηγορούν είτε τη μπαταρία, είτε τον πολύ γρήγορο μηχανισμό φόρτισης. Η απόσυρση  αυτή αναμένεται να κοστίσει στην  Samsung τουλάχιστον 5,3 δισεκατομμύρια!

[su_button url= “https://www.secnews.gr/149168/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-samsung-galaxy-note7-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/” target=”blank” style=”3d” background=”#6fa9c1″ color=”#ffffff6″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμη: ‘Η απαγόρευση του Samsung Galaxy Note 7 επεκτείνεται’[/su_button]

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS