ΑρχικήsecurityΤρία χρόνια φυλάκισης για τον hacker λογαριασμών Twitter διασημοτήτων

Τρία χρόνια φυλάκισης για τον hacker λογαριασμών Twitter διασημοτήτων

Ένας έφηβος hacker από τη Φλόριντα, ο οποίος είχε καταφέρει πέρυσι να παραβιάσει τους λογαριασμούς Twitter γνωστών προσωπικοτήτων, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών.

hacker

Ο Graham Ivan Clark, που είναι πλέον 18 ετών, θα εκτίσει ποινή σε μια φυλακή ανηλίκων, μαζί με τρία χρόνια περιορισμό.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Clark συνελήφθη αφού κατάφερε να χακάρει με επιτυχία, λογαριασμούς Twitter που ανήκουν σε διασημότητες, συμπεριλαμβανομένων των Elon Musk, Kim Kardashian και Barack Obama, προκειμένου να υποκινήσει μια απάτη με Bitcoin.

Δείτε επίσης: Bitcoin: Μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία;

Για να επιτύχει την παραβίαση, ο νεαρός hacker κατάφερε να εξαπατήσει πολλούς υπαλλήλους του Twitter ώστε να του παραδώσουν πρόσβαση στα εσωτερικά εργαλεία της εταιρείας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επαναφορά και την αλλαγή κωδικού πρόσβασης για έναν λογαριασμό.

Το περιστατικό έδειξε ότι υπήρχαν βασικά κενά ασφαλείας στην πλατφόρμα του Twitter. Ευτυχώς, ο Clark και οι συνεργάτες του απλώς χρησιμοποίησαν την πρόσβαση στους λογαριασμούς διασημοτήτων, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να δωρίσουν Bitcoin. Συνολικά, ο Clark κατάφερε να συγκεντρώσει 117,440 $.

Δείτε ακόμα: Bitcoin: Η άνοδός του δημιουργεί αποτύπωμα άνθρακα όσο του Λονδίνου

Twitter

Μετά τη σύλληψή του, ο Clark αρχικά δεν παραδέχτηκε ότι ήταν ένοχος στο δικαστήριο. Ωστόσο, αργότερα ομολόγησε. Αυτό μπορεί να είχε να κάνει με το ότι ο hacker, θα αντιμετωπίσει μικρή ποινή στη φυλάκισης. Καταδικάστηκε βάσει του νόμου για τους νεαρούς παραβάτες της Φλόριντα, ο οποίος περιορίζει τις ποινές για άτομα κάτω των 21 ετών.

«Η κατάσταση του «Νεαρού παραβάτη» είναι διαθέσιμη μόνο μία φορά στη ζωή ενός ατόμου», δήλωσε η κρατική εισαγγελία του Hillsborough. «Αυτό σημαίνει ότι η φυλάκιση του Clark θα γίνει σε μια εγκατάσταση για ανηλίκους και θα λαμβάνει υπηρεσίες εκπαίδευσης που θα τον προετοιμάσουν για μια παραγωγική ζωή, αφού εκτίσει την ποινή του. Εάν ο Clark παραβιάσει τον περιορισμό του, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δέκα ετών.»

Δείτε επίσης: Το μεγάλο «Twitter hack» ήταν αποτέλεσμα εξαπάτησης υπαλλήλων

Ο Clark  βρίσκεται ήδη στη φυλακή για πάνω από επτά μήνες, το οποίο θα συμπεριληφθεί στα τρία χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, οι κρατικοί εισαγγελείς ελπίζουν ότι ο Clark θα σωφρονιστεί. «Σε αυτήν την περίπτωση, καταφέραμε να επιβάλουμε αυτές τις συνέπειες αναγνωρίζοντας ότι ο στόχος μας με οποιοδήποτε παιδί, όποτε είναι δυνατόν, είναι να το κάνουμε να πάρει το μάθημά του χωρίς να καταστρέψει το μέλλον του», δήλωσε ο κρατικός εισαγγελέας του Hillsborough, Andrew Warren.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS