ΑρχικήyoutubeBitcoin: Μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία;

Bitcoin: Μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία;

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου, όπως ο χρυσός, σύμφωνα με την Τράπεζα της Σιγκαπούρης.

Ο Mansoor Mohi-uddin, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας, έγραψε σε ερευνητικό σημείωμα ότι η πεπερασμένη προσφορά Bitcoin αποδεικνύει πως οι επενδυτές καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε αυτό, για να ενισχύσουν τα χαρτοφυλάκια τους, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα.

Bitcoin: Μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία;
Bitcoin: Μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία;

Για παράδειγμα, οι επενδυτές χρειάζονται αξιόπιστα ιδρύματα που να μπορούν να διατηρούν τα ψηφιακά νομίσματα ασφαλή. Επιπλέον, η ρευστότητα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά για να μειωθεί η μεταβλητότητα σε διαχειρίσιμα επίπεδα, σύμφωνα με τον Mohi-uddin.

Ο οικονομολόγος πρόσθεσε ακόμη τα ακόλουθα: «Το Bitcoin είναι εξαιρετικά ασταθές καθώς το ράλι του το προηγούμενο έτος κινήθηκε από τα 4.000$ σε πάνω από 40.000$ και μετά επέστρεψε στα 30.000$. Το Bitcoin συσχετίζεται επίσης με μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Σε μια οικονομική κρίση, τα κρυπτονομίσματα είναι πιο πιθανό να απορριφθούν από τους επενδυτές κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της αγοράς, όπως συνέβη στην αρχή της πανδημίας του COVID-19 τον Μάρτιο του 2020.» Η πτώση του Bitcoin κατά τη διάρκεια της πανδημίας φαίνεται πως ήταν παροδική, καθώς το κρυπτονόμισμα ανέκαμψε και εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα στοιχεία ενεργητικού του 2020.

Η άνοδος των τιμών κοντά στο 300%, είδε το Bitcoin να ξεπερνά τα συνδυαστικά κέρδη του χρυσού και του χρηματιστηρίου του Dow Jones με συντελεστή 10. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει την άποψη των αναλυτών ότι το κρυπτονόμισμα θεωρείται όλο και περισσότερο ως μία μορφή «ψηφιακού χρυσού» μεταξύ των επενδυτών.

Bitcoin: Μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία;
Bitcoin: Μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία;

Το 2020 σημειώθηκε τεράστια αύξηση του ενδιαφέροντος για το Bitcoin από θεσμικούς αλλά και περιστασιακούς επενδυτές που προσελκύονταν από την ευκολία αγοράς και αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων, σε σύγκριση με τα πολύτιμα μέταλλα. Αυτό αποδείχθηκε από μια πρόσφατη μελέτη που συνέταξε το SimpleMoneyLife, που διαπίστωσε ότι το 67% των millennials προτιμά να κατέχει Bitcoin παρά χρυσό.

Παρά το ενδιαφέρον των επενδυτών, το Bitcoin βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από το να εκπληρώσει τις δυνατότητές του ως ηλεκτρονικό σύστημα μετρητών Peer-to-Peer, για το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά.

Bitcoin: Μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία;
Τράπεζα της Συγκαπούρης

Αυτή η τοποθέτηση της Τράπεζας της Σιγκαπούρης, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το “The National News”, απέρριψε το Bitcoin ως βιώσιμη επιλογή για να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά νομίσματα όπως το δολάριο των ΗΠΑ, λόγω της αστάθειας και της αντίστασης των κυβερνήσεων στις προκλήσεις της νομισματικής κυριαρχίας τους.

Ειδικότερα, ο Mohi-uddin επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις είναι πολύ προσεκτικές για οποιαδήποτε τεχνολογία που θα μπορούσε ενδεχομένως να εκτοπίσει τα εθνικά νομίσματα, καθώς κάτι τέτοιο θα μείωνε την ικανότητα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής να τυπώσουν χρήματα κατά τη διάρκεια οικονομικών κρίσεων.

Αντίθετα, το γεγονός ότι το Bitcoin δεν υπόκειται σε πληθωριστικά μέτρα, όπως η ποσοτική χαλάρωση, το καθιστά έναν εξαιρετικά κατάλληλο υποψήφιο για λειτουργία ως απόθεμα αξίας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS