ΑρχικήinetΚίνα: Τα "Tesla cars" απαγορεύεται να παρκάρουν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις

Κίνα: Τα “Tesla cars” απαγορεύεται να παρκάρουν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις

Από το πρωί έχει κυκλοφορήσει μια είδηση που αφορά μια φερόμενη απαγόρευση των οχημάτων της Tesla στις κινεζικές στρατιωτικές βάσεις/κτιριακές εγκαταστάσεις. Τι σημαίνει αυτό;

Tesla

Με βάση τα πρωτοσέλιδα, θα σκεφτόσασταν ότι ο κινεζικός στρατός θεωρεί ότι τα οχήματα της Τesla είναι ωρολογιακές βόμβες που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κινδύνους, αλλά η είδηση δεν θα λέγαμε ότι είναι τόσο σοβαρή.

Δείτε επίσης: Χάκερς παραβίασαν κάμερες ασφαλείας των Tesla, Cloudflare και άλλων!

Τα νέα προέρχονται από μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (ο στρατός της Κίνας) ζητώντας από τους ιδιοκτήτες οχημάτων της Tesla να μην σταθμεύουν τα οχήματα κοντά σε στρατιωτικές βάσεις.

Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι τα οχήματα της Τesla είναι εξοπλισμένα με πολλές κάμερες που καταγράφουν και στέλνουν δεδομένα πίσω στην Tesla για να βελτιώσουν το σύστημα αυτόματου πιλότου και πλήρους αυτο-οδήγησης.

Μάθετε επίσης για την Τesla: Έρχεται συνδρομητική υπηρεσία για το Full Self-Driving πακέτο

Ο στρατός έχει κανόνες σχετικά με την καταγραφή της περιουσίας του και αυτά τα συστήματα στα οχήματα Tesla θα μπορούσαν να τους παραβιάσουν.

Αυτή είναι η είδηση.

Προφανώς, οι ΗΠΑ είχαν παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με τα προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα οπότε απαγόρευσε την χρήση των προϊόντων της Huawei – η εταιρεία προστέθηκε πρόσφατα στη Entity List των ΗΠΑ.

Αλλά πιο συγκεκριμένα σχετικά με τα οχήματα της Tesla, όταν τα αστυνομικά τμήματα στις ΗΠΑ άρχισαν να βλέπουν τα οχήματα Τesla ως δυνητικά οχήματα περιπολίας, είχαν κάποιες παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με την επίπτωση της ανταλλαγής δεδομένων από τα συστήματα κάμερας της Tesla.

Η Tesla όμως δίνει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να αποδεχτούν την κοινή χρήση δεδομένων βίντεο ως μέρος του προγράμματος Autopilot και Full Self-Driving.

Δείτε επίσης: Τesla: Το μεγαλύτερο σύστημα μπαταριών στον κόσμο δείχνει πρόοδο

Τελικά, ένα αστυνομικό τμήμα συνεργάστηκε με την Tesla για να χρησιμοποιήσει τις κάμερες στα οχήματα Tesla για τα περιπολικά οχήματά τους αντί να χρησιμοποιήσει κάμερες τρίτου μέρους.

Αλλά φαίνεται ότι το ζήτημα των έξυπνων καμερών που ελέγχονται τελικά από την Tesla θα γίνει ένα περίπλοκο ζήτημα ασφάλειας τα επόμενα χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS