ΑρχικήinetΑύξηση πάνω από 60% στις ανιχνεύσεις ransomware και IoT malware

Αύξηση πάνω από 60% στις ανιχνεύσεις ransomware και IoT malware

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της SonicWall, πέρυσι σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις ανιχνεύσεις ransomware, IoT απειλών, νέων malware και cryptojacking επιθέσεων.

Η έκθεση της εταιρείας “2021 SonicWall Cyber Threat Report” συγκέντρωσε δεδομένα από διάφορες πηγές και διαπίστωσε ότι οι απειλές που σχετίζονται με ransomware αυξήθηκαν κατά 62% σε παγκόσμιο επίπεδο και κατά 158% στη Βόρεια Αμερική. Αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό στην εμφάνιση εξελιγμένων παραλλαγών, όπως το Ryuk, που στοχεύουν μεγάλους οργανισμούς με επιθέσεις πολλαπλών σταδίων. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι τομείς που επηρεάστηκαν περισσότερο από τις ransomware επιθέσεις, είναι η λιανική πώληση (365%), η υγειονομική περίθαλψη (123%) και οι κυβερνητικοί οργανισμοί (21%).

Δείτε επίσης: Προσοχή! Ransomware συμμορίες ζητούν έως και $ 30 εκατομμύρια!

Επίσης, οι ειδικοί εντόπισαν περίπου 82 εκατομμύρια cryptojacking επιθέσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 28% από το 2019. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αυξανόμενη αξία του ψηφιακού νομίσματος.

IoT
Αύξηση πάνω από 60% στις ανιχνεύσεις ransomware και IoT malware

Όσον αφορά στα IoT malware, οι ανιχνεύσεις αυξήθηκαν κατά 66% καθώς οι επιτιθέμενοι στόχευαν όλο και περισσότερο οικιακά δίκτυα και υπαλλήλους που εργάζονται από το σπίτι.

Δείτε επίσης: Bug bounties: Αύξηση των hackers που αναφέρουν bugs για web, IoT, mobile

Η μετάβαση στην απομακρυσμένη εργασία μπορεί να είναι υπεύθυνη και για την αύξηση (67%) των κακόβουλων αρχείων του Office, τα οποία ξεπέρασαν τα κακόβουλα PDF και κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Δείτε επίσης: Remote εργαζόμενοι – Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο στους πέντε ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SonicWall, Bill Conner, τόνισε ότι οι οργανισμοί πρέπει να παραμείνουν “προσεκτικοί και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα” για να ενισχύσουν την ασφάλειά τους.

Αύξηση πάνω από 60% στις ανιχνεύσεις ransomware και IoT malware

Δεν υπάρχει κώδικας συμπεριφοράς όταν μιλάμε για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, μεθόδους επιθέσεων και επιλογή στόχων“, πρόσθεσε. “Η τεχνολογία προχωρά με πρωτοφανή ταχύτητα. Οι απειλές που κάποτε θεωρούνταν ότι απέχουν δύο ή τρία χρόνια είναι πλέον πραγματικότητα“. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση, οι απόπειρες παραβίασης αυξήθηκαν, επίσης, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS