ΑρχικήsecurityΠροσοχή! Ransomware συμμορίες ζητούν έως και $ 30 εκατομμύρια!

Προσοχή! Ransomware συμμορίες ζητούν έως και $ 30 εκατομμύρια!

Τα ransοmware δεν θα φύγουν σύντομα από το προσκήνιο. Καθώς φαίνεται, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες επιθέσεις, αφού ο μέσος όρος των λύτρων που καταβάλλεται στους εγκληματίες από τα θύματα, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Ερευνητές ασφαλείας της Palo Alto Networks ανέλυσαν ransomware επιθέσεις που είχαν στοχεύσει οργανισμούς σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και ανακάλυψαν ότι κατά μέσο όρο τα λύτρα, που έδωσαν τα θύματα στους εγκληματίες για να λάβουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης, αυξήθηκαν από 115.123 $ σε 312.493 $ (σύγκριση 2019-2020).

Δείτε επίσης: Ransomware ομάδες στοχεύουν κορυφαία στελέχη εταιρειών για να λάβουν λύτρα!

ransomware

Αυτό σημαίνει αύξηση 171% μέσα σε ένα έτος και δείχνει ότι οι ransomware συμμορίες κερδίζουν όλο και περισσότερα χρήματα.

Δείτε επίσης: Universal Health Services: Η επίθεση του Ryuk ransomware της κόστισε $67 εκατομμύρια

Το Ransomware παραμένει αποτελεσματικό, επειδή πολλοί οργανισμοί δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν την απειλή. Ως εκ τούτου, τα θύματα αναγκάζονται να υποκύψουν στον εκβιασμό και να πληρώσουν τα λύτρα, με την ελπίδα ότι θα λάβουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης για την αποκατάσταση του δικτύου τους.

Η ανάγκη για άμεση επαναφορά των συστημάτων μαζί με το φόβο ότι οι hackers μπορεί να διαρρεύσουν δεδομένα που έχουν κλέψει από τα συστήματα, αυξάνουν τις πιθανότητες πληρωμής των λύτρων.

Η κλοπή δεδομένων πριν την κρυπτγράφηση είναι πολύ συνηθισμένη πια. Έτσι, ακόμα και αν τα θύματα έχουν λάβει μέτρα ώστε να μπορούν να αποκαταστήσουν το δίκτυο μόνοι τους, μπορεί να αναγκαστούν να πληρώσουν λύτρα, για να μην εκτεθούν τα δεδομένα τους.

Δείτε περισσότερα: Θύματα Ransomware πληρώνουν λύτρα για να μην διαρρεύσουν δεδομένα τους

Οι επιτυχημένες επιθέσεις έχουν κάνει ορισμένες ransomware συμμορίες πολύ τολμηρές. Πριν από το 2020, το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε σε εγκληματίες, ήταν 5 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, πέρυσι, το ποσό αυτό διπλασιάστηκε. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα θύμα έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια σε μια ransomware συμμορία.

λύτρα

Επίσης, το μεγαλύτερο ποσό που ζητήθηκε κατά τη διάρκεια του 2020, ήταν 30 εκατομμύρια δολάρια!

Δεδομένης της συνεχούς επιτυχίας των επιθέσεων και της εμφάνισης νέων αποτελεσματικών παραλλαγών ransomware, οι εγκληματίες δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα ζητήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Το Ransomware είναι μία από τις κορυφαίες απειλές στον κυβερνοχώρο“, δήλωσε ο John Davis, στέλεχος της Palo Alto Networks.

Οργανισμοί σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα ransomware και πολλοί αναγκάζονται να πληρώσουν τους εγκληματίες επειδή δεν είναι εξοπλισμένοι για την καταπολέμηση της απειλής για διάφορους λόγους, από την απουσία αντιγράφων ασφαλείας έως το κόστος διακοπής λειτουργίας που υπερβαίνει το κόστος πληρωμής των λύτρων“, πρόσθεσε.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS