ΑρχικήinetΟι επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς λαμβάνουν μεγάλες εκπτώσεις

Οι επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς λαμβάνουν μεγάλες εκπτώσεις

Κατά την προετοιμασία για το λανσάρισμα των επεξεργαστών Core 11ης γενιάς (Rocket Lake), η Intel έχει πραγματοποιήσει σημαντικές μειώσεις τιμών προκειμένου να μειωθεί το απόθεμα των CPU τρέχουσας γενιάς, παρέχοντας μερικές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις στους καταναλωτές, ειδικά για παίκτες που αναζητούν CPU 6 ή 8 πυρήνων.

Intel Core

Όπως συζητήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, το απόθεμα των επεξεργαστών AMD Ryzen δεν είναι τόσο μεγάλο, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα μοντέλα δεν είναι εντελώς διαθέσιμα ή μπορεί να πωλούνται σε αρκετά ακριβές τιμές.

Δείτε επίσης: Η Intel επενδύει 20 δις δολάρια σε δύο εργοστάσια στην Αριζόνα

Το Intel Core i5-10600K έχει φτάσει στα 189 $ και μπορείτε να το βρείτε στο Micro Center σε αυτήν την τιμή, ενώ στην Amazon και στο Newegg κοστίζει λίγο παραπάνω ($ 225). Ως συνήθως, οι τιμές στην Ευρώπη είναι λίγο υψηλότερες, αλλά μπορείτε να πάρετε το 10600K στην τιμή των 208 € στο Mindfactory, έναν από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές στη Γερμανία. Αυτός ο 6-πύρηνος επεξεργαστής, 12 σπειρωμάτων έρχεται με ρολόι βάσης 4,1 GHz, ρολόι ώθησης 4,8 GHz, ενσωματωμένα γραφικά και είναι πλήρως ξεκλείδωτο, δεδομένου ότι έχετε την κατάλληλη πλακέτα.

Δείτε επίσης: Intel: Οι desktop CPUs 11ης γενιάς θα “κλέψουν” τους gamers από την AMD;

Και η τιμή του Intel Core i7-10700K έχει μειωθεί, για την ακρίβεια έχει φτάσει στα 250 $ στο Micro Center και 299 € στο Mindfactory. Με ρολόγια βάσης 3,8 GHz και 5,1 GHz, φέρνει τον ανταγωνισμό στα μοντέλα Ryzen 3700X / 3800X από την AMD. Για τους αγοραστές των ΗΠΑ, η ευκαιρία είναι πολύ καλή αλλά στην Ευρώπη οι τιμές δεν έχουν μεγάλη διαφορά και εναπόκειται στους χρήστες η επιλογή με βάση την πλατφόρμα και την απόδοση.

Δείτε επίσης: Intel: Μετά τις καμπάνιες κατά του M1 chip, λέει πως θέλει να φτιάξει Apple silicon chips

Εάν 8 πυρήνες δεν είναι αρκετοί και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 ακόμη πυρήνες στα workloads σας, το Intel Core i9-10900K στο Micro Center κοστίζει 400 $. Αυτό κάνει ενδιαφέρουσα την κατάσταση στις ΗΠΑ όπου το 10900K είναι τώρα φθηνότερο από το 5800X. Στην Ευρώπη δεν συμβαίνει το ίδιο σενάριο. Στην Amazon, το 10900K δεν είναι τόσο προσιτό, με το μοντέλο 10900KF να κοστίζει 460 $ ή 420 $.

Με αυτές τις νέες τιμές φαίνεται ότι η επιλογή για τους καταναλωτές γίνεται πιο δύσκολη, αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι καλό το ότι δεν μπορούν να επιλέξουν αφού πρόκειται να πληρώσουν πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS