ΑρχικήyoutubeIntel: Οι desktop CPUs 11ης γενιάς θα "κλέψουν" τους gamers από την...

Intel: Οι desktop CPUs 11ης γενιάς θα “κλέψουν” τους gamers από την AMD;

Intel desktop CPUs

Εδώ και μερικούς μήνες, η Intel έχει ανακοινώσει τον ερχομό των Core desktop CPUs 11ης γενιάς. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέοι επεξεργαστές θα είναι έως και 19% ταχύτεροι από τα chips 10ης γενιάς. Τώρα, η εταιρεία δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα σειρά επεξεργαστών, που είναι γνωστή με το όνομα “Rocket Lake S”. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Core i9-11900K, ένα chip 8 πυρήνων που φτάνει τα 5.3GHz. Έχουν αφαιρεθεί δύο πυρήνες, σε σχέση με τους περσινούς 10900K επεξεργαστές, αλλά προφανώς η Intel αποφάσισε να θυσιάσει μερικούς πυρήνες για να επιτύχει μεγαλύτερη απόδοση, χάρη στην ωριμότητα της παραγωγικής διαδικασίας των 14nm.

Δείτε επίσης: Η Intel συνεργάζεται με την Deci για να επιταχύνει το machine learning στα τσιπ της

gamers

Παραδόξως, αυτό είναι υπέροχο νέο για τους gamers. Τα περισσότερα παιχνίδια δεν εκμεταλλεύονται πλήρως τους πολλαπλούς CPU πυρήνες. Αυτά που έχουν περισσότερη σημασία είναι η single-core απόδοση και το overclocking. Η Intel ισχυρίζεται ότι ο επεξεργαστής 11900K είναι 8-14% ταχύτερος από το τελευταίο της chip σε παιχνίδια όπως το Gears 5, το Microsoft Flight Simulator και το Total War: Three Kingdoms, όταν παίζεις σε ανάλυση 1080p. Επιπλέον, η Intel υποστηρίζει ότι το νέο chip ξεπερνάει το flagship Ryzen 9 5900X της AMD σε αυτά τα παιχνίδια.

Δείτε επίσης: Intel CPUs Review: Core i7-10700 vs Core i7-10700K!

Με βάση τα στοιχεία που έχει μοιραστεί η Intel μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντικό μειονέκτημα λόγω των λιγότερων πυρήνων. Αυτό ισχύει ακόμη και για tasks, που χρειάζονται περισσότερους πυρήνες, όπως η δημιουργία βίντεο και φωτογραφιών. Σύμφωνα με την Intel, ο Core i9-11900K είναι 88% γρηγορότερος από το προηγούμενο μοντέλο και 35% ταχύτερος από τον Ryzen 9 5900X, όσον αφορά στην επεξεργασία βίντεο. Με βάση τις περιγραφές της εταιρείας, φαίνεται ότι οι βελτιώσεις ταχύτητας στο hardware 11ης γενιάς άξιζαν τη θυσία δύο πυρήνων, αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί στο μέλλον.

Σε γενικές γραμμές, η εταιρεία υπόσχεται βελτιωμένα γραφικά στους desktop CPUs 11ης γενιάς, χάρη στα νέα γραφικά UHD της Intel με το Xe GPU hardware. Ωστόσο, αυτοί οι επεξεργαστές θα συνδυαστούν πιθανότατα με προηγμένες κάρτες γραφικών, οπότε δεν είναι και τόσο σημαντική βελτίωση. Επιπλέον, θα υποστηρίζουν έως και 20 PCIe 4.0 lanes, DDR4-3200 RAM. Αυτά τα chips θα τροφοδοτηθούν από το νέο 500-series chipset της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει υποστήριξη για ταχύτερη απόδοση USB 3.2 (2×2 20Gbps), discrete Thunderbolt 4, ενώ διπλασιάζει τις δυνατότητες bandwidth μεταξύ του chipset και CPU.

Δείτε επίσης: Intel: Κυκλοφορεί το RealSense ID για on-device αναγνώριση προσώπου!

AMD

Μαζί με μια σειρά από βελτιώσεις overclocking, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για καλύτερα memory tweaks στα chipset H570 και B560, η Intel δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απόδοση. Από την άλλη μεριά, τα Ryzen chips της AMD είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και οι gamers τα προτιμούν. Θα καταφέρει, άραγε, η Intel να προσελκύσει πελάτες της AMD με τους επεξεργαστές νέας γενιάς;

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS