ΑρχικήinetΕυρώπη: Η Ford δεσμεύεται να πουλάει μόνο EV έως το 2030

Ευρώπη: Η Ford δεσμεύεται να πουλάει μόνο EV έως το 2030

Η Ford ακολουθεί μια επιθετική προσέγγιση στη στρατηγική της για ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, ανακοινώνοντας ότι όλα τα επιβατικά οχήματά της θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά έως τα μέσα του 2026. Όλα τα οχήματά της θα είναι πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030, πράγμα που σημαίνει ότι η Ford θα έχει έναν από τους πιο επιθετικούς οδικούς χάρτες για EV από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Από την εμπορική πλευρά, η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέτει plug-in hybrid (PHEV) ή εντελώς ηλεκτρικά οχήματα στα δύο τρίτα της σειράς της έως το 2030.

Ford

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η Ford θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Κολωνία της Γερμανίας, επιτρέποντάς του να ξεκινήσει να παράγει ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε δύο χρόνια. Αυτό είναι μέρος της πρόσφατης ανακοίνωσης της εταιρείας για παγκόσμια επένδυση 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα έως το 2025. “Δεσμευόμαστε το μέλλον της Ευρώπης να είναι ηλεκτρικό”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ford Europe, Stuart Rowley.

Η δέσμευση της Ford για EVs αφήνει μόλις πέντε χρόνια για επανεξέταση σε ηλεκτρικά και PHEV οχήματα. Η Volkswagen, εν τω μεταξύ, υποσχέθηκε να παράγει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025, ενώ η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τα σχέδια της για την κατασκευή έξι ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η Ford ηγείται όλων των ανταγωνιστών της στις εμπορικές πωλήσεις, αλλά βρέθηκε πίσω από την Toyota (στην 9η θέση) στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Ευρώπη. Και ενώ η εταιρεία επενδύει στο εργοστάσιό της στην Κολωνία, έχει μειώσει σημαντικά το κόστος αλλού στην Ευρώπη, έχοντας πουλήσει εργοστάσια και εξαλείφοντας περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας. Με τη δύναμη αυτών των περικοπών και των εμπορικών πωλήσεων, η Ford κατάφερε να έχει κέρδη στην Ευρώπη κατά το τρίτο τρίμηνο.

Όλη αυτή η μείωση κόστους έχει προφανώς αποτελέσματα, και η Ford χαρακτήρισε την επένδυση στην Κολωνία ως «την πιο σημαντική που έχει πραγματοποιήσει η Ford εδώ και πολλά χρόνια». Η εταιρεία θα μοιραστεί πρόσθετες λεπτομέρειες, ελπίζουμε για νέα οχήματα, τους επόμενους μήνες.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS