ΑρχικήinetTesla: Το νέο προσιτό αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στην Κίνα;

Tesla: Το νέο προσιτό αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στην Κίνα;

Οτιδήποτε κάνει η Tesla και ο ιδρυτής της Elon Musk γίνεται είδηση. Αυτή τη φορά η είδηση αφορά το νέο προσιτό μοντέλο της Tesla.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στην Κίνα πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες αναπτύσσει και κατασκευάζει την πολυαναμενόμενη έκδοση hatchback που θα μπορούσε να είναι το πρώτο προσιτό μοντέλο Tesla. Και το όχημα σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Κίνα.

Tesla

Ένα κινεζικό website αυτοκινήτων ανέφερε ότι ένας ανώτερος υπάλληλος της Tesla στο εργοστάσιο της Σαγκάης δήλωσε ότι το επερχόμενο hatchback των 25.000 δολαρίων θα κατασκευαστεί στην Κίνα χρησιμοποιώντας γηγενή ανταλλακτικά και θα εξαχθεί σε άλλες παγκόσμιες αγορές. Βέβαια αυτό που αναρωτιόμαστε είναι πως θα καταφέρει η Τesla να φέρει ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη στις τιμές αγορά, την ινδική.

Το όχημα, που συχνά αναφέρεται ως Τesla Model 2 και θα είναι μια φθηνότερη παραλλαγή του δημοφιλούς Model 3, αναμένεται να είναι ένα απογυμνωμένο hatchback κατασκευασμένο στην ίδια πλατφόρμα. Με άλλα λόγια, μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ινδία με χαμηλότερες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με την έκθεση στο κινεζικό website, ο πρόεδρος της Tesla στην Κίνα Tom Zhu δείχνει ότι το νέο φθηνότερο hatchback θα μπορούσε να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει εντός του έτους. Ίσως, αυτό εξηγεί τους αριθμούς πωλήσεων που ελπίζει να επιτύχει η Τesla κατά τη διάρκεια του 2021.

Το κυρίως θέμα είναι ότι τα premium αυτοκίνητα δεν έχουν επιτυχία στην Ινδία οπότε η Tesla θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο τι θα λανσάρει στην αγορά της χώρας.

Γνωρίζουμε ότι η Tesla είναι παγκόσμιος ηγέτης στα EV και ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει τη θέση της θα είναι η επέκταση της και σε ευαίσθητες στις τιμές αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία. Και εκεί είναι που τα μη premium οχήματα θα έχουν αντίκτυπο. Προς το παρόν, το Tesla Model 2 θα μπορούσε να είναι η απάντηση.

Update: H Τesla αρνείται τις φήμες ότι το νέο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Κίνα.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS