ΑρχικήinetYouthelp - Πλατφόρμα συνεισφοράς σε παιδιά έφτιαξαν μαθητές Λυκείου

Youthelp – Πλατφόρμα συνεισφοράς σε παιδιά έφτιαξαν μαθητές Λυκείου

Youthelp

To youthelp.gr είναι το αποτέλεσμα της μαθητικής, μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης ομάδας μαθητών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- PIERCE. Με την μεσολάβησή τους, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν τον οβολό τους, στην προσπάθεια των οικογενειών που έχουν παιδιά με διάφορες παθήσεις.

Την ελληνική πλατφόρμα social crowdfunding υποστηρίζει το Corallia, πιστεύοντας ακράδαντα στη «χαρά της δημιουργίας», που προσφέρει η κοινωνική επιχειρηματικότητα, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

To Corallia, ο πρώτος οργανισμός που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας καλεί το ευρύ κοινό να υποστηρίξει με ενθουσιασμό αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.

To youthelp.gr είναι το αποτέλεσμα της μαθητικής, μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης ομάδας μαθητών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- PIERCE, και των συνεργατών της, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ – Junior Achievement Greece). Είναι μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε από νέους για να βοηθήσει νέους!

Η επιχειρηματική ιδέα περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding μέσω της οποίας προσφέρεται βοήθεια σε μαθητές με ειδικές παθήσεις, των οποίων οι οικογένειες δε βρίσκονται σε κατάσταση να τους υποστηρίξουν.

outhelpgr

Η διαδικτυακή πλατφόρμα υλοποιεί δύο κύριες λειτουργίες/διεργασίες για την επίτευξη του στόχου:

α) εύκολη, εύχρηστη και αδιάβλητη διαδικασία για την συλλογή των μικρο-χορηγιών για φαρμακευτική αγωγή και εξειδικευμένες θεραπείες, ειδικό ιατρικό εξοπλισμό και κάλυψη βιοποριστικών αναγκών και

β) ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τρέχοντα κοινωνικά προβλήματα, όπως ο παιδικός καρκίνος και η ενίσχυση του εθελοντισμού όσον αφορά τη δωρεά μυελού των οστών και της αιμοδοσίας, μέσω προωθητικών ενεργειών marketing.

Το youthelp.gr αναμένεται να έχει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο και να προσφέρει στους μικρο-δωρητές κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της προσφοράς-βοήθειας. Φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία μπορεί, επίσης, να γίνει υποστηρικτής της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα youthelp.gr ή βρείτε το «Youth Help » στο Facebook https://www.facebook.com/YouthelpGreece

Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας Junior Achievement λειτουργεί για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο στο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – PIERCE με κύριο σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών στις σύγχρονες έννοιες του Management και της Επιχειρηματικότητας από ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικά στελέχη. Οι μαθητές αναπτύσσουν πρωτότυπες ιδέες, αναλαμβάνουν ρόλους, παίρνουν πρωτοβουλίες, λειτουργούν συντονισμένα και συνεργατικά, αποκτούν δεξιότητες και αναπτύσσουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους με πνεύμα συλλογικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας.

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS