ΑρχικήsecurityFTC: Απάτες με «έρευνες εμβολίου» στοχεύουν ασθενείς

FTC: Απάτες με «έρευνες εμβολίου» στοχεύουν ασθενείς

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) έβγαλε μία ανακοίνωση την Τετάρτη, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι αδίστακτοι κακόβουλοι παράγοντες στοχεύουν ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί, προσπαθώντας να τους ξεγελάσουν μέσω ψεύτικων ερευνών.

FTC απάτες

Ενώ το θέμα των απάτων που σχετίζονται με το εμβόλιο ενδέχεται να διαφέρει από έρευνα σε έρευνα, οι γενικές λεπτομέρειες είναι ίδιες. Ζητείται από τα πιθανά θύματα να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία τους με τον εμβολιασμό και τους υπόσχονται ένα δώρο σε αντάλλαγμα. Φυσικά, πρέπει πρώτα να πληρώσουν ένα μικρό τέλος αποστολής.

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Moderna θα δοκιμάσει το εμβόλιο σε μωρά ηλικίας έξι μηνών

Οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα αναφέρουν ότι λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα στο κινητό, που τους ζητούν να ολοκληρώσουν μια σύντομη έρευνα σχετικά με το εμβόλιο Pfizer, Moderna ή AstraZeneca“, εξηγεί η FTC. “(Και χωρίς αμφιβολία, μπορεί να υπάρχει και για την Johnson & Johnson.) Σε αντάλλαγμα, προσφέρεται στους ανθρώπους μια δωρεάν ανταμοιβή, αλλά τους ζητείται να πληρώσουν τα έξοδα αποστολής.

Δείτε ακόμα: Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότερο κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού

Πιθανότατα, σε αυτό το σημείο είναι που ζητάται από τα υποψήφια θύματα να δώσουν τον αριθμό της πιστωτικής τους κάρτας.

απάτες FTC

Τα περιστατικά αυτά, έρχονται μετά από προηγούμενες προειδοποιήσεις που έγιναν το Μάΐο του 2020, επίσης από την FTC, σχετικά με απάτες εντοπισμού επαφών που περιλάμβαναν εξαπάτηση ατόμων ώστε να κάνουν κλικ σε συνδέσμους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που αποστέλλονταν μέσω μηνύματος κειμένου. Το συνεχιζόμενο πρόβλημα των απατών με θέμα το κορωνοϊό είναι τόσο σοβαρό, που η Google δημιούργησε μια ειδική ενότητα για τον COVID-19 στον ιστότοπό της Scam Spotter για να βοηθήσει στην εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με τους κύριους τύπους απατών που σχετίζονται με τον COVID.

Δείτε επίσης: Πάνω από 8 εκατομμύρια αποτελέσματα τεστ COVID-19 διέρρευσαν online

Καμία νόμιμη έρευνα δεν ζητά την πιστωτική σας κάρτα ή τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού σας για να πληρώσετε μια” δωρεάν ανταμοιβή”, υπενθυμίζει η FTC στους καταναλωτές.

Δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη πέσει θύματα της εν λόγω απάτης.

Οι απάτες που αφορούν τον εμβολιασμό είναι ένας από τους πολλούς τύπους απάτης που σχετίζονται με τον COVID σύμφωνα με την FTC. Η επιτροπή διαθέτει έναν ολόκληρο ιστότοπο αφιερωμένο στην εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι εγκληματίες προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα εν μέσω πανδημίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS