ΑρχικήsecurityΕκστρατεία των Anonymous στην Ιταλία για καλύτερες συνθήκες εργασίας!

Εκστρατεία των Anonymous στην Ιταλία για καλύτερες συνθήκες εργασίας!

Οι Anonymous Italy και οι LulzSec Italy ένωσαν τις δυνάμεις τους και χάκαραν έναν μεγάλο αριθμό portals αναζήτησης εργασίας και διέρρευσαν κάποιες πληροφορίες τους στο Internet!

anonymous-hack-italian-job-portals-leak-trove-of-data-2

Οι hackers ανακοίνωσαν την διαρροή το Σάββατο 9 Απριλίου, ως μέρος της νέας τους εκστρατείας #NessunDorma που σημαίνει “Κανείς δεν κοιμάται”.

Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία για να σημάνουν συναγερμό στις εταιρίες που λειτουργούν στην Ιταλία. Το πρώτο στάδιο ήταν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τις πολύπλοκες συνθήκες εργασίας ντόπιων και ξένων στη χώρα.

Οι hacktivists είναι δυσαρεστημένοι με τον Giuliano Poletti, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής και με τον πρωθυπουργό Matteo Renzi οι οποίοι προετοιμάζουν νέους νόμους που θα ωφελούν περισσότερο τις εταιρίες παρά το εργατικό δυναμικό.

Οι hackers απαιτούν ελάχιστο μισθό 8€ την ώρα και υποχρεωτική ασφάλεια υγείας για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

https://www.secnews.gr/102536/%cf%87%ce%ac%ce%ba%ce%b5%cf%81-anonymous-%cf%81%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b1-nasa/Anonymous χάκερ ρίχνουν ιστοσελίδα της NASA

Οι Anonymous και οι LulzSec λένε ότι τα δεδομένα που απέσπασαν περιλαμβάνουν 4 εκατομμύρια εγγραφές από τις οποίες 1.8 εκατομμύρια είναι δεδομένα χρηστών και όλα μαζί είναι 1.5 GB. Ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν μισό εκατομμύριο αξιολογήσεις εργασίας και 7.000 στοιχεία επικοινωνίας από μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία. Μερικά από αυτά ανήκουν σε ιταλικά γραφεία ευρέσεως εργασίας αλλά όχι μόνο. Τα δεδομένα δημοσιεύθηκαν σε 6 διαφορετικά αρχεία στην υπηρεσία MEGA.

Σύμφωνα με ερευνητές από την Risk Based Security όλες οι ιστοσελίδες που παραβιάστηκαν σχετίζονται μεταξύ τους αφού έχουν δημιουργηθεί από το ίδιο γραφείο Web Design που ονομάζεται Engitel. Δεδομένα από την Engitel συμπεριλαμβάνονται επίσης στη διαρροή.

Πριν από αυτή την εκστρατεία, οι Anonymous Italy είχαν ξεκινήσει επιθέσεις DDoS εναντίον διάφορων περιφερειακών κυβερνητικών portals λόγω της συμμετοχής της Ιταλίας στο σχέδιο Trans Adriatic Pipeline (TAP). Επιπλέον πριν 2 εβδομάδες ένας 16χρονος στην Ιταλία συνελήφθη για επιθέσεις DDoS, ως μέρος της εκστρατείας των Anonymous #OpSafePharma.

https://www.secnews.gr/102700/i-italiki-astunomia-sunelave-16xrono-melos-twn-anonymous/Η Ιταλική αστυνομία συνέλαβε 16χρονο μέλος των Anonymous!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS