ΑρχικήinetΕίναι το Ethereum πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το Bitcoin;

Είναι το Ethereum πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το Bitcoin;

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τα ψηφιακά νομίσματα, είναι το μεγάλο αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν πίσω τους. Ωστόσο τώρα, ορισμένες καινοτομίες φαίνεται ότι θα επιτρέψουν στην εν λόγω διαδικασία να γίνει πιο οικολογική μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ethereum Bitcoin

Δείτε επίσης: Ether: Η αξία του αυξομειώνεται αλλά οι φαν του δεν το εγκαταλείπουν

Τόσο το Ethereum όσο και το Bitcoin, λειτουργούν και τα δύο χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που απαιτεί ένα παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών που λειτουργούν όλο το 24ωρο. Οι προγραμματιστές λογισμικού στο Ethereum εργάζονται εδώ και χρόνια για τη μετάβαση του blockchain σε αυτό που είναι γνωστό ως σύστημα δοκιμαστικής συμμετοχής, το οποίο χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για τη διασφάλιση του δικτύου, που εξαλείφει επίσης το ζήτημα των εκπομπών άνθρακα. Λόγω της περίπλοκης φύσης του ωστόσο, χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο εφευρέτης του Ethereum, Vitalik Buterin, ελπίζει ότι η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους, ενώ άλλοι λένε ότι θα εφαρμοστεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2022, δηλαδή περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο.

Δείτε ακόμα: Antminer E9: To απόλυτο Ethereum miner ισοδύναμο με 32 GeForce RTX 3080 GPUs

Η αλλαγή θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος Ether, το οποίο είναι απαραίτητο για τη χρήση του Ethereum, καθώς οι επενδυτές που έχουν περιβαλλοντική συνείδηση ​​λαμβάνουν υπόψη το πολύ μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Ethereum Bitcoin

Η μετάβαση που κάνουν οι προγραμματιστές Ethereum είναι μια τεράστια υπόθεση. Πρέπει να δημιουργήσουν, να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν έναν εντελώς νέο τρόπο διασφάλισης του δικτύου τους διατηρώντας ταυτόχρονα το υπάρχον blockchain. Στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα, θα συγχωνεύσουν το υπάρχον blockchain στη νέα αρχιτεκτονική. Η αλλαγή θα αυξήσει επίσης ριζικά την ταχύτητα των συναλλαγών που μπορεί να επεξεργαστεί το Ethereum, καθιστώντας το πιο ανταγωνιστικό στα καθιερωμένα δίκτυα πληρωμών όπως η Visa ή η Mastercard.

Δείτε επίσης: Η Nvidia ξεκλείδωσε κατά λάθος την εξόρυξη RTX 3060 Ethereum

Στη νέα μέθοδο, το κρυπτονόμισμα Ether αντικαθιστά το hardware και τον ηλεκτρισμό ως κόστος κεφαλαίου. Απαιτούνται τουλάχιστον 32 Ether για να ποντάρει ένας χρήστης στο νέο δίκτυο. Όσο περισσότερα Ether ποντάρει ένας χρήστης, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να επιλεγεί για να εξασφαλίσει την επόμενη παρτίδα συναλλαγών, η οποία θα ανταμείβεται με ένα δωρεάν, αν και μικρότερο ποσό Ether, όπως και στην παλιότερη μέθοδο.

Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μερικούς μήνες για να δούμε τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα φέρει η νέα μέθοδος εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS