ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Κυρώσεις στο crypto-exchange Garantex για βοήθεια στην Hydra

ΗΠΑ: Κυρώσεις στο crypto-exchange Garantex για βοήθεια στην Hydra

Το Γραφείο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις κατά του cryptocurrency exchange Garantex, το οποίο έχει συνδεθεί με παράνομες συναλλαγές για την Hydra Market.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατονόμασε τον χειριστή της κατασχεθείσας υποδομής της Hydra Market και τον συνέδεσε με πολλά χρόνια εμπλοκής σε κυβερνοεγκληματικές δραστηριότητες.

Η Hydra, η μεγαλύτερη αγορά dark web στον κόσμο για παράνομες ναρκωτικές ουσίες, κλεμμένα δεδομένα και εργαλεία και υπηρεσίες για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, εξαρθρώθηκε χθες από τη γερμανική αστυνομία, η οποία εντόπισε και κατέσχεσε τους servers της.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματικής Αστυνομίας στη Γερμανία (BKA) είπε στο BleepingComputer ότι δεν έγιναν συλλήψεις και καθώς η έρευνα για την αποκάλυψη των χειριστών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη οπότε δεν μπόρεσαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε περισσότερα: Η Γερμανία έκλεισε την πασίγνωστη παράνομη dark web αγορά Hydra

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν 543,3 bitcoin, αξίας 24,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινή αξία, ένα μικρό μέρος του τεράστιου ετήσιου κύκλου εργασιών της Hydra από πωλήσεις ναρκωτικών και διάφορες παράνομες υπηρεσίες.

Αμέσως μετά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσίευσε μια ανακοίνωση για να τονίσει τη συμμετοχή του στην επιχείρηση επιβολής του νόμου και επέβαλε κυρώσεις κατά των φορέων της αγοράς.

«Η παγκόσμια απειλή του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και του ransomware που προέρχεται από τη Ρωσία, και η ικανότητα των ηγετών των εγκληματιών να δρουν εκεί ατιμώρητα, είναι βαθιά ανησυχητική για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet L. Yellen. «Οι ενέργειές μας στέλνουν ένα μήνυμα σήμερα στους εγκληματίες ότι δεν μπορείτε να κρυφθείτε στο darknet ή στα φόρουμ τους και δεν μπορείτε να κρυφθείτε στη Ρωσία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Σε συντονισμό με συμμάχους και εταίρους, όπως η Γερμανία και η Εσθονία, θα συνεχίσουμε να διακόπτουμε την λειτουργία αυτών των δικτύων».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατονόμασε και τον Dmitry Olegovich Pavlov, 30, κάτοικος Ρωσίας, για τη διαχείριση των κατασχεθέντων διακομιστών της Hydra Market και για συνωμοσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διανομή ναρκωτικών.

Ο Pavlov φέρεται να έχει εισπράξει προμήθειες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων ως αποτέλεσμα του κρίσιμου ρόλου του στη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων της Hydra.

Δείτε επίσης: Το νέο Denonia malware στοχεύει περιβάλλοντα AWS Lambda

Χθες, το Γραφείο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στο Garantex, ένα δημοφιλές cryptocurrency exchange που λειτουργεί έξω από το Federation Tower στη Μόσχα.

Το Garantex κατηγορείται για διευκόλυνση των επιχειρήσεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για την αγορά της Hydra, γεγονός που παραβιάζει άμεσα τους ισχύοντες κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος και της τρομοκρατίας κατά της χρηματοδότησης.

Το Garantex, που ήταν αρχικά εγγεγραμμένο στην Εσθονία, αντιμετώπιζε ήδη νομικά προβλήματα στην ευρωπαϊκή χώρα, χάνοντας την άδεια παροχής υπηρεσιών τον Φεβρουάριο του 2022 μετά από έρευνα της Μονάδας Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Εσθονίας.

Garantex Hydra

Δείτε επίσης: Ψεύτικες εφαρμογές αγορών Android κλέβουν account logins τραπεζικών λογαριασμών

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε και μια λίστα με 100 διευθύνσεις cryptocurrency wallet που συνδέονται άμεσα με τις λειτουργίες της Hydra Market, οι οποίες θα αποκλειστούν από όλους τους νόμιμους μετόχους του blockchain.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS