ΑρχικήinetΛίστα Forbes 2022: Elon Musk ο πλουσιότερος άνθρωπος- Ποιοι Έλληνες βρίσκονται στη...

Λίστα Forbes 2022: Elon Musk ο πλουσιότερος άνθρωπος- Ποιοι Έλληνες βρίσκονται στη λίστα;

Η λίστα Forbes 2022 περιλαμβάνει 2,668 δισεκατομμυριούχους (και Έλληνες), με τον Elon Musk να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Μετά από τέσσερα χρόνια που ο Jeff Bezos βρισκόταν στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Forbes με τους Δισεκατομμυριούχους όλου του Κόσμου, γίνεται μια αλλαγή. Ο Elon Musk κατακτά την πρώτη θέση, σύμφωνα με τη λίστα Forbes 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX θεωρούνταν από πέρυσι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, αλλά το Forbes υποστήριζε ότι ο Bezos ήταν ο πρώτος. Το Forbes εκτιμά ότι ο 50χρονος Musk έχει τώρα περιουσία 219 δισεκατομμυρίων δολαρίων — 48 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τον Jeff Bezos, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ακόμη και μετά την πώληση μετοχών της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, στα τέλη του περασμένου έτους, ο Musk εκτιμάται ότι είναι πλουσιότερος κατά 68 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με πέρυσι.

Λίστα Forbes 2022

Ενώ ο Jeff Bezos κατείχε τον τίτλο πλουσιότερου ανθρώπου τα τελευταία χρόνια, ο Bill Gates συνιδρυτής της Microsoft ήταν αυτός που κατείχε την πρώτη θέση από το 1995 έως το 2017, με εξαίρεση μόνο πέντε χρόνια. Σύμφωνα με το Forbes, ο Warren Buffet έκλεψε τα σκήπτρα για ένα χρόνο το 2008 και ο Μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim Helu κατείχε τον τίτλο το διάστημα 2010 με 2013.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk αγοράζει το 9% των μετοχών του Twitter

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk ανέβηκε στην κατάταξη πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τον Bezos. Η πρώτη εμφάνιση του Musk στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes ήταν το 2012, με καθαρή περιουσία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Elon Musk οφείλει την ιδιότητά του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στην ραγδαία (αν και ασταθή) αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla.

Λίστα Forbes 2022 Elon Musk πλουσιότερος άνθρωπος

Ενώ ο Musk βρίσκεται στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου για μια δεκαετία, η καθαρή του περιουσία πραγματικά απογειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk σκέφτεται να φτιάξει τη δική του social media πλατφόρμα

Όταν το Forbes ολοκλήρωσε τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του κόσμου για το 2020, στις 18 Μαρτίου 2020, η τιμή της μετοχής της Tesla ήταν 72,24 δολάρια ανά μετοχή. Ο Musk κατέλαβε την 31η θέση στον κόσμο, με καθαρή περιουσία 24,6 δισεκατομμύρια δολάρια (88,4 δισεκατομμύρια δολάρια πίσω από τον Μπέζο). Ένα χρόνο αργότερα, η τιμή της μετοχής της Tesla αυξήθηκε, ενισχύοντας την περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου κατά 126 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά την ύπαρξη διαφόρων προβλημάτων (έλλειψη chip, ανακλήσεις αυτοκινήτων, αμφιλεγόμενα tweets του ίδιου κλπ), οι μετοχές συνέχισαν να ανεβαίνουν. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, καθώς οι μετοχές εκτινάχθηκαν στα ύψη, ο Musk ξεπέρασε τον Bezos και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, όπως φαίνεται και στη λίστα Forbes 2022.

Δείτε επίσης: Elon Musk – Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων αυτοκινήτων το 2022

Forbes Έλληνες

Λίστα Forbes 2022: Οι δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο

Ο πόλεμος, η πανδημία και οι υποτονικές αγορές φαίνεται να έπληξαν φέτος τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, με τις πιο μεγάλες πτώσεις να εντοπίζονται στη Ρωσία και την Κίνα. Η 36η ετήσια λίστα Forbes περιλαμβάνει 2,668 δισεκατομμυριούχους (λιγότερους σε σχέση με το προηγούμενο έτος), με συνολική περιουσία 12,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη λίστα Forbes 2022 φαίνεται πως βρίσκονται και τέσσερις Έλληνες.

Σύμφωνα με το Forbes, τουλάχιστον 329 άτομα βγήκαν εκτός της λίστας, αν και υπήρχαν και 236 νέες αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων των Rihanna, Peter Jackson και Josh Kushner.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (735) από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η Κίνα παραμένει δεύτερη, με 607 άτομα, ακολουθούμενη από την Ινδία (166), τη Γερμανία (134) και τη Ρωσία (83).

Τις πρώτες 5 θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν οι: Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault και οικογένεια, Bill Gates και Warren Buffet.

Όσον αφορά στους Έλληνες δισεκατομμυριούχους που βρίσκονται στη λίστα Forbes 2022, αυτοί είναι η Βίκυ Σάφρα με περιουσία που υπολογίζεται στα 7,4 δις. δολάρια, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με 3,6 δις. δολάρια, ο Φίλιππος Νιάρχος με 2,8 δις. δολάρια και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με 1,4 δις. δολάρια.

Πηγή: Forbes

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS