ΑρχικήyoutubeΕίναι ο Elon Musk ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο; Ποιος διαφωνεί;

Είναι ο Elon Musk ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο; Ποιος διαφωνεί;

Σύμφωνα με έκθεση της Bloomberg, ο Elon Musk είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία άνω των 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX ξεπέρασε τον CEO της Amazon, Jeff Bezos, στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, καθώς ανέβηκαν σημαντικά οι μετοχές των εταιρειών του.

Elon Musk πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο Elon Musk έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Ο Bezos ήταν το πλουσιότερο άτομο στον πλανήτη από το 2017 και η σημερινή του περιουσία ανέρχεται στα 184 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον περασμένο χρόνο, τα κέρδη του Elon Musk αυξήθηκαν κατά 150 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla αυξήθηκε σημαντικά.

Ωστόσο, μόλις πριν από 18 μήνες η αξία της Tesla είχε υποστεί μεγάλες απώλειες μετά από κάποια νομικά θέματα και ανησυχίες σχετικά με την ηγεσία του Musk. Η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα αυτό το διάστημα, με κυβερνητικές έρευνες, απολύσεις και λειτουργικά προβλήματα.

Όμως, η τιμή της μετοχής της Tesla αυξήθηκε σημαντικά (κατά 9 φορές) τον περασμένο χρόνο, κάνοντας ένα δυναμικό comeback. Από την άλλη μεριά, η Amazon παρέμεινε πιο σταθερή.

Στις αρχές του 2020, ο Elon Musk είχε περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια και είχε απλά μια θέση ανάμεσα στους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Musk ξεπέρασε τον Warren Buffett, CEO της Berkshire Hathaway, τον Ιούλιο, έγινε το έβδομο πλουσιότερο άτομο και αργότερα εκτόπισε τον Bill Gates, κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Μέσα σε μερικούς μήνες, απέκτησε περισσότερο πλούτο από το αφεντικό της Microsoft (περιουσία 132 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο Elon Musk έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Οι μετοχές της Tesla Inc. το Σάββατο επιβεβαίωσαν τους στόχους της Wall Street σχετικά με τις ετήσιες παραδόσεις οχημάτων, αλλά όχι και τους στόχους του Elon Musk, ο οποίος υπολόγιζε την πώληση 500.000 αυτοκινήτων για το 2020.

Η άνοδος της μετοχής υποστηρίχθηκε από πέντε συνεχόμενα ράλι, τα οποία βοήθησαν τον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων να ξεχωρίσει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Όμως, η Tesla αντιμετωπίζει ένα δύσκολο έργο καθώς πρέπει να αυξήσει την παραγωγή. Οι παραδόσεις οχημάτων μέχρι στιγμής υποστηρίζονται από το νέο εργοστάσιο της Σαγκάη, το οποίο είναι το μοναδικό εργοστάσιο που παράγει αυτοκίνητα εκτός Καλιφόρνιας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Loup Ventures, Gene Munster, είπε: “Τα κακά νέα είναι ότι για να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση, η εταιρεία πρέπει να κατασκευάσει γρήγορα νέα εργοστάσια στο Austin, το Texas και το Brandenburg της Γερμανίας. Η αυξημένη παραγωγή είναι δύσκολη και θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για την Tesla το 2021, μαζί με το Full Self-Driving“.

Ωστόσο, το Forbes φαίνεται να διαφωνεί με αυτές τις εκτιμήσεις, υποστηρίζοντας ότι η προσωπική περιουσία του Musk αυξήθηκε δραματικά, αλλά παραμένει δεύτερος, μετά τον Jeff Bezos.

Πηγή: metro.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS