ΑρχικήinetΗ Volkswagen παρουσιάζει το ρομπότ φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen παρουσιάζει το ρομπότ φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen αποκάλυψε ένα πραγματικό λειτουργικό δείγμα ενός αυτόνομου ρομπότ φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – κάτι το οποίο έχει σχεδιάσει εδώ και χρόνια.

Πέρυσι η VW αποκάλυψε την ιδέα ενός concept για ρομπότ φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Volkswagen

Είχαν το όραμα ενός ρομπότ εξοπλισμένου με σύστημα φόρτισης DC που θα μπορούσε να “λαμβάνει” μπαταρίες, να συνδεθεί μαζί τους και να τις φέρει σε σταθμευμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να φορτιστούν αυτόνομα ενώ βρίσκονται σε έναν χώρο στάθμευσης.

Η ιδέα είναι μια ενδιαφέρουσα λύση στο πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σε μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών.

Αντί να χτίζονται σταθμούς φόρτισης για κάθε θέση στάθμευσης σε ένα υπόγειο γκαράζ, θα μπορούσαν απλά να φτιάχνονται σταθμοί με μπαταρίες και να ζητείται από αυτά τα αυτόνομα ρομπότ να φέρουν τα “πακέτα” στα ηλεκτρικά οχήματα όταν χρειάζεται.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen περιγράφει πώς λειτουργεί το αυτόνομο σύστημα φόρτισης:

“Το ρομπότ φόρτισης – ξεκίνησε μέσω μιας εφαρμογής ή επικοινωνίας Car-to-X – λειτουργεί εντελώς αυτόνομα. Κατευθύνεται ανεξάρτητα στο όχημα για φόρτιση και επικοινωνεί μαζί του: από το άνοιγμα του πτερυγίου της πρίζας φόρτισης έως τη σύνδεση του φις και την αποσύνδεσή του. Η όλη διαδικασία φόρτισης πραγματοποιείται χωρίς καμία απολύτως εμπλοκή από τον άνθρωπο. Για να φορτίσει πολλά οχήματα ταυτόχρονα, το κινητό ρομπότ μετακινεί μια κινητή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας στο όχημα, την συνδέει και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτήν τη μονάδα αποθήκευσης ενέργειας για να φορτίσει το όχημα και επαναλαμβάνει τη διαδικασία για τη φόρτιση των άλλων οχημάτων. Μόλις το όχημα φορτιστεί πλήρως, το ρομπότ συλλέγει την κινητή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας και την μεταφέρει στον κεντρικό σταθμό φόρτισης.”

Ενώ όλο μπορεί να σας ακούγεται ως περιττό, προσφέρει στην πραγματικότητα ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα σε ορισμένες συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως μεγάλα γκαράζ στάθμευσης.

Μπορείτε να μειώσετε το κόστος μετατροπής ολόκληρης της θέσης στάθμευσης σε σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων περιορίζοντας το κόστος εγκατάστασης στο σταθμό για αυτά τα ρομπότ και τις μπαταρίες τους.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS