ΑρχικήyoutubeSocial distancing πουλόβερ: Προειδοποιεί όταν κάποιος πλησιάζει!

Social distancing πουλόβερ: Προειδοποιεί όταν κάποιος πλησιάζει!

Τον τελευταίο χρόνο, η πανδημία του COVID-19 μας έχει φέρει αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν φανταζόμασταν καν ότι θα ζήσουμε. Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που καλούμαστε να ακολουθήσουμε είναι οι αποστάσεις, το λεγόμενο social distancing. Αυτό το μέτρο έχει οδηγήσει στη δημιουργία εφαρμογών για την ανίχνευση επαφών αλλά έχει δώσει έμπνευση και για τη δημιουργία πιο ευφάνταστων πραγμάτων. Δείτε για παράδειγμα το Social Distancing Sweater της SimpliSafe, ένα ιδιαίτερο πουλόβερ το οποίο ενεργοποιεί μια σειρήνα όταν κάποιος σας πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα.

Υπενθυμίστε στην οικογένειά σας ότι είστε ευτυχισμένοι που τους βλέπετε, αλλά ακόμα πιο ευτυχισμένοι όταν έχετε απόσταση 2 μέτρα“, λέει το διαφημιστικό βίντεο του πουλόβερ της SimpliSafe. Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα με μάσκα, ο οποίος φορά το μπλε πουλόβερ που είναι διακοσμημένο με νιφάδες και λουκέτα. Όταν πλησιάζουν άλλοι, αναβοσβήνουν τα φωτάκια LED που έχει πάνω το πουλόβερ και αρχίζει να χτυπά ο συναγερμός-σειρήνα.

Η SimpliSafe λέει ότι το social distancing πουλόβερ της έχει ως στόχο να διασκεδάσει λίγο τους ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και να κάνει λίγο πιο ευχάριστες και αστείες τις διακοπές που φέτος είναι πολύ διαφορετικές.

Χρησιμοποιούμε τέσσερις θερμικές κάμερες χαμηλής ανάλυσης για την παρακολούθηση της περιμέτρου σας”, εξηγεί η SimpliSafe. “Ο απλός αλγόριθμος υπολογίζει τη βασική θερμοκρασία του background και αναζητά ένα ζεστό σώμα στην περιοχή“.

Η SimpliSafe έδωσε έναν περιορισμένο αριθμό των social distancing πουλόβερ χωρίς την ενσωματωμένη τεχνολογία, αλλά κοινοποίησε λεπτομερείς οδηγίες για όσους θέλουν να φτιάξουν αυτό το ιδιαίτερο πουλόβερ. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός περιλαμβάνει: ένα microcontroller, ένα μικρό ηχείο, μια κάρτα MicroSD, φωτάκια LED, καλώδιο και ένα inline USB power switch. Επίσης, η εμπειρία με την εκτύπωση 3D, τη συγκόλληση και τον προγραμματισμό βοηθούν πολύ.

Social distancing πουλόβερ: Προειδοποιεί όταν κάποιος πλησιάζει! SIMPLISAFE

Η SimpliSafe έχει συμπεριλάβει μια σειρά νομικών αποποιήσεων ευθυνών για το social distancing πουλόβερ. Η εταιρεία τονίζει ότι προφανώς και το πουλόβερ δεν πρέπει να θεωρείται αρκετό για την προστασία από τον COVID-19.

Το social distancing πουλόβερ είναι ένα διασκεδαστικό κομμάτι για τις διακοπές. Δεν πρέπει να θεωρείται ως μια σοβαρή συσκευή πρόληψης του COVID-19. Ακολουθήστε τις οδηγίες των οργανισμών υγείας, καθώς και τους νόμους και τις εντολές της πολιτείας και των τοπικών αρχών“.

Το social distancing πουλόβερ δεν είναι το πρώτο ένδυμα που ανιχνεύει άτομα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Το 2018, η διαφημιστική εταιρεία Ogilvy παρουσίασε το Dress For Respect, με αφορμή το κίνημα #MeToo. Το φόρεμα διέθετε αισθητήρες που υπολόγιζαν πότε κάποιος πλησίαζε ή προσπαθούσε να αγγίξει μια γυναίκα.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS