ΑρχικήHow ToΔιασφαλίστε τα προσωπικά σας στοιχεία ενώ ταξιδεύετε

Διασφαλίστε τα προσωπικά σας στοιχεία ενώ ταξιδεύετε

Αφήνοντας πίσω μας το 2020, όλοι μας ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα τη φετινή χρονιά και θα μπορέσουμε ίσως να πραγματοποιήσουμε τα ταξίδια που σχεδιάζαμε. Ωστόσο δεν πρέπει να αμελούμε να κρατάμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

προσωπικά

Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων των συσκευών σε μία άλλη φυσική συσκευή ή στο cloud πριν ταξιδέψετε θα διατηρήσει τα δεδομένα σας ασφαλή σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων ή αν χάσετε τα δεδομένα ή τις συσκευές σας εν κινήσει.

2. Ενημερώσεις λογισμικού

Όλα τα λειτουργικά συστήματα στις συσκευές σας διαθέτουν ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας που λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις από τον κατασκευαστή. Η ενημέρωση των εφαρμογών και του λειτουργικού σας συστήματος θα προσφέρει καλύτερη ασφάλεια για τα προσωπικά σας δεδομένα ενώ ταξιδεύετε.

3. Αυτόματη και απομακρυσμένη συνδεσιμότητα

Η αυτόματη συνδεσιμότητα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό γύρω στο σπίτι ή το χώρο εργασίας. Ωστόσο όταν ταξιδεύετε, το ασύρματο δίκτυο και το Bluetooth σας μπορούν να συνδεθούν αυτόματα σε διαθέσιμα δίκτυα και συσκευές, πράγμα που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τα δεδομένα σας. Απενεργοποιήστε την αυτόματη και απομακρυσμένη σύνδεση των συσκευών σας ενώ ταξιδεύετε.

4. Φυσική ασφάλεια

Η διατήρηση της φυσικής ασφάλειας των συσκευών σας ενώ βρίσκεστε σε δωμάτια ξενοδοχείου, αεροδρόμια, αεροπλάνα ή οποιονδήποτε άλλο μέρος θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, τη φυσική κλοπή και τις συνακόλουθες παραβιάσεις δεδομένων. Μια καλή πρακτική είναι να μην αφήνετε ποτέ τις συσκευές σας χωρίς επίβλεψη σε δημόσιο χώρο ή σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς.

5. Κλείδωμα και κωδικοί πρόσβασης

Η χρήση ισχυρού κωδικού πρόσβασης ή PIN είναι πάντα χρήσιμη, αλλά η διατήρηση της συσκευής σας κλειδωμένη ανά πάσα στιγμή είναι ακόμη πιο σημαντική, ειδικά όταν ταξιδεύετε. Εάν αφήσετε τη συσκευή σας ξεκλείδωτη για ένα ή δύο λεπτά, μπορεί να δώσετε αρκετές φορές στους hacker για να παραβιάσουν τη συσκευή σας.

6. Κοινοποίηση τοποθεσίας

Να είστε πάντα προσεκτικοί με αυτά που μοιράζεστε στα κοινωνικά μέσα, ειδικά όταν πρόκειται να ενημερώσετε τους ανθρώπους πού βρίσκεστε ή για πόσο καιρό θα λείπετε.

7. Δημόσια ασύρματα δίκτυα

Η σύνδεση σε δημόσια hot spot ή ασύρματα δίκτυα που είναι διαθέσιμα σε ξενοδοχεία, αεροπλάνα, καφετέριες και μεταφορές μπορεί να είναι επικίνδυνη, γι ‘αυτό πρέπει πάντα να επιβεβαιώνετε με το προσωπικό τις ακριβείς διαδικασίες για σύνδεση. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε δημόσιο δίκτυο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο ιστότοπους “https” και αποφύγετε τις διαδικτυακές αγορές ή την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα για την αποφυγή παραβίασης ασφάλειας. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε πάντα τη δική σας σύνδεση δικτύου δεδομένων ή βεβαιωθείτε ότι έχετε VPN.

8. Δημόσιοι υπολογιστές

Όλο και περισσότεροι δημόσιοι χώροι επιτρέπουν την πρόσβαση μέσω δημόσιων υπολογιστών. Οι βιβλιοθήκες, τα internet cafe, τα ξενοδοχεία και ακόμη και μερικά εστιατόρια διαθέτουν δημόσιους υπολογιστές για χρήση και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο όταν είστε σε ένα άγνωστο μέρος, καλό είναι να αποφεύγετε αυτές τις συσκευές, για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα από παραβίαση, αφού μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

9. Συσκευές Skimmer

Μια συσκευή skimmer χρησιμοποιείται από εγκληματίες για να αντιγράψει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας χωρίς να αγγίξει ποτέ ή να χρησιμοποιήσει την ίδια την κάρτα. Ένας εύκολος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοφόλι RFID ή πάροχο κάρτας που αποτρέπει την κλοπή δεδομένων δημιουργώντας έναν ψηφιακό τοίχο μεταξύ της κάρτας σας και της συσκευής skimmer.

Είτε λοιπόν ταξιδεύετε για δουλειά είτε για διασκέδαση, ακολουθείστε τα παραπάνω βήματα και απολαύστε το ταξίδι σας με ασφάλεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS