ΑρχικήinetΟ Elon Musk σκέφτεται να φτιάξει τη δική του social media πλατφόρμα

Ο Elon Musk σκέφτεται να φτιάξει τη δική του social media πλατφόρμα

Ο Elon Musk είπε ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα social media πλατφόρμα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα έμοιαζε ή θα λειτουργούσε αυτή η πλατφόρμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX έκανε αυτή τη δήλωση, απαντώντας σε ένα χρήστη του Twitter που τον ρώτησε αν είναι στα σχέδια του η δημιουργίας ενός νέου κοινωνικού δικτύου που θα βασίζεται στην ελευθερία του λόγου.

Δείτε επίσης: Tesla Gigafactory Berlin: Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο στη Γερμανία… χορεύοντας!

Ο χρήστης φαίνεται πως δεν είναι ικανοποιημένος με τις υπάρχουσες πλατφόρμες αλλά και ο ίδιος ο Musk ισχυρίστηκε ότι το Twitter δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου. Την Παρασκευή, έγραψε στο Twitter: "Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί ως de facto public town square, η αποτυχία τήρησης των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει?". Στη συνέχεια, αναρωτήθηκε αν χρειάζεται να δημιουργηθεί μια νέα social media πλατφόρμα.

Σε άλλο tweet, ο Elon Musk είπε ότι "η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία".

Έλεγχος από ρυθμιστικές αρχές

Πιθανότατα ο Elon Musk δεν είναι πολύ χαρούμενος με το γεγονός ότι τα tweets του ελέγχονται εξονυχιστικά από τις ρυθμιστικές αρχές.

Δείτε επίσης: Elon Musk: “Το επόμενο master plan μου θα απογειώσει την Tesla”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla κλήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, αφού ρώτησε τους followers του στο Twitter αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla.

Elon Musk social media
Ο Elon Musk σκέφτεται να φτιάξει τη δική του social media πλατφόρμα

Τον Φεβρουάριο, ο Musk κατηγόρησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για «παρενόχληση».

Η ρυθμιστική αρχή είπε σε έναν δικαστή ότι τα tweets του Elon Musk σχετικά με την Tesla θα συνεχίσουν να αποτελούν θέμα για κυβερνητική έρευνα.

Elon Musk social media: Ακολουθεί το παράδειγμα του Trump;

Ο Elon Musk δεν είναι ο πρώτος που σκέφτεται να δημιουργήσει μια νέα social media πλατφόρμα.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κυκλοφόρησε πρόσφατα το Truth Social, μια πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιεί για να έρχεται σε επαφή με τους οπαδούς του. Ο Trump έχει αποκλειστεί από το Twitter και άλλες μεγάλες πλατφόρμες από τον Ιανουάριο του 2021 (μετά την επίθεση των οπαδών του στο Καπιτώλιο).

"Φαίνεται να υπάρχει μια τάση για τα πλούσια άτομα να θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους πλατφόρμες", δήλωσε στο CNBC ο Matt Navarra, social media consultant. "Μπορεί κανείς μόνο να υποθέσει ότι η λογική τους είναι να δημιουργήσουν το δικό τους κοινωνικό δίκτυο, να δημιουργήσουν δικούς τους κανόνες ελέγχου περιεχομένου, που συχνά παραβιάζουν τους κανόνες στο Twitter και το Facebook".

Δείτε επίσης: Το Twitter τελικά δεν θα σας αναγκάσει να μπείτε στο out-of-order timeline

Είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια επιτυχημένη social media πλατφόρμα;

Ο Navarra είπε ότι δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια δημοφιλής social media πλατφόρμα. "Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο σχεδόν κάθε alt-social δίκτυο που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια δεν έχει απογειωθεί", είπε.

Προκειμένου να δημιουργηθεί μια βιώσιμη και δημοφιλής social media πλατφόρμα, ο Navarra είπε ότι ο Elon Musk θα χρειαστεί τεράστιο κεφάλαιο και μια ομάδα έμπειρων διαχειριστών προϊόντων και μηχανικών. Επίσης, πρέπει να έχει ανθρώπους στην πλατφόρμα, με τους οποίους ο κόσμος θέλει να ασχολείται (engagement).

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS