ΑρχικήinetElon Musk: "Το επόμενο master plan μου θα απογειώσει την Tesla"

Elon Musk: “Το επόμενο master plan μου θα απογειώσει την Tesla”

Το 2006, ο Elon Musk αποκάλυψε το μεγάλο master plan του για την Tesla, μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για το όραμα του CEO της Tesla για τα επόμενα 10 χρόνια. Περίπου 10 χρόνια αργότερα αποκάλυψε και το δεύτερο μέρος του σχεδίου του. Και τώρα, 5 χρόνια μετά, εκείνος επεξεργάζεται το τρίτο μέρος.

Αυτό το τρίτο μέρος του master plan του Musk δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί πλήρως, αλλά τη Δευτέρα, έδωσε κάποια στοιχεία για το πως θα μοιάζει.

Το γενικό σχέδιο του Elon Musk θα φέρει την Tesla σε ακραίο μέγεθος
Το γενικό σχέδιο του Elon Musk θα φέρει την Tesla σε ακραίο μέγεθος

Με μια ανάρτηση στο Twitter ο Musk ανέφερε ότι τα κύρια θέματα που ασχολείται η Tesla θα κλιμακωθούν σε ακραίο μέγεθος, κάτι που χρειάζεται για να απομακρυνθεί η ανθρωπότητα από τα ορυκτά καύσιμα και την τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα είπε ότι θα συμπεριλάβει και ενότητες για την SpaceX, την Tesla και την The Boring Company.

Δείτε επίσης: Ουκρανία – Σύνορα: Η Tesla προσφέρει δωρεάν supercharging

Μπορεί το γενικό σχέδιο του Musk να ακούγεται σαν κάτι που δεν θα γινόταν ποτέ, αλλά αξίζει την προσοχή μας δεδομένου ότι το πρώτο μέρος του φιλόδοξου σχεδίου του έχει γίνει πραγματικότητα σε μεγάλο βαθμό.

Συγκεκριμένα, στο αρχικό του σχέδιο, ο Musk είπε ότι η στρατηγική του για την Tesla ήταν να ξεκινήσει κατασκευάζοντας ένα σπορ αυτοκίνητο (το Tesla Roadster), μετά να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να φτιάξει ένα προσιτό αυτοκίνητο (αυτό ήταν το Model S) και μετά να κατασκευάσει ένα ακόμη πιο προσιτό αυτοκίνητο (το Model 3). Η εκτέλεση είχε κάποια προβλήματα (όπως οι καθυστερήσεις του Model 3) αλλά τελικά η Tesla τα κατάφερε.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου του Musk δεν είχε πάει και τόσο καλά. Περιλάμβανε την κυκλοφορία ενός ημιφορτηγού Tesla (βρίσκεται σε παραγωγή, αλλά δεν είναι ακόμη διαθέσιμο), μιας ηλιακής στέγης (διαθέσιμη για αγορά αλλά με μεγάλους χρόνους αναμονής) και την κατασκευή ενός στόλου πλήρως αυτόνομων οχημάτων.

Το γενικό σχέδιο του Elon Musk θα φέρει την Tesla σε ακραίο μέγεθος
Το γενικό σχέδιο του Elon Musk θα φέρει την Tesla σε ακραίο μέγεθος

Δείτε επίσης: Η Tesla αυξάνει τις τιμές σε ολόκληρη την EV σειρά

Ένα πράγμα που πήγε καλά, ωστόσο, είναι οι πωλήσεις των διαθέσιμων μοντέλων Tesla και φαίνεται ότι ο Musk σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία για να κλιμακώσει την εταιρεία σε «ακραίο βαθμό». H Tesla αναπτύσσεται ήδη αρκετά γρήγορα. Το τεράστιο Texas Gigafactory της εταιρείας αυξάνει τον όγκο παραγωγής και σύντομα η εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή της στο πρώτο Gigafactory στην Ευρώπη. Η εταρεία έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να παράγει 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως εώς το 2030.

Τέλος, ο Musk αφού αναφέρθηκε στις υπόλοιπες εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένων των SpaceX και The Boring Company, μπορεί να υποδηλώνει ότι σχεδιάζει να τις συγκεντρώσει όλες κάτω από μία εταιρεία-ομπρέλα, όπως η Alphabet ή η Meta.

Πηγή: mashable.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS