ΑρχικήReviewsAsus: Οι κάρτες γραφικών της RTX θα είναι έως και 25 τοις...

Asus: Οι κάρτες γραφικών της RTX θα είναι έως και 25 τοις εκατό φθηνότερες

Η Asus λέει ότι θα μειώσει την τιμή των καρτών της σειράς RTX 30 (αναφέρει τις 3050, 3060, 3070, 3080 και 3090) έως και 25 τοις εκατό. Για να παραθέσουμε μερικά παραδείγματα με βάση την τιμολόγηση του Best Buy, μια μείωση τιμής 25 τοις εκατό θα διαμόρφωνε τις τιμές ως εξής: Tuf 3060 12 GB από 550 $ σε 412,50 $, Strix 3070 8 GB από 825 $ σε 618,75 $ και Tuf 3080 12 GB από 50$ σε 1,51 $. Η Asus λέει ότι οι μειώσεις θα είναι έως και 25 τοις εκατό και δεν έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες για συγκεκριμένες κάρτες.

Δείτε επίσης: iPhone 14 Pro: Έρχεται με αλλαγές στην κάμερα! Εσύ θα το αγόραζες;

Asus RTX
Asus: Οι κάρτες γραφικών της RTX θα είναι έως και 25 τοις εκατό φθηνότερες

Η εταιρεία λέει ότι οι καταναλωτές θα δουν τις χαμηλότερες τιμές «ξεκινώντας από την 1η Απριλίου 2022» και θα έρχονται σε «διαφορετικά μοντέλα όλη την άνοιξη».

Ναι, παραξενευτήκαμε και εμείς όταν μάθαμε ότι η αλλαγή επρόκειτο να ξεκινήσει την Πρωταπριλιά. Ωστόσο, η Asus αναφέρει έναν περίεργο λόγο για την πτώση των τιμών – μια «αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές από το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών». Στις αρχές του 2021, η κυβέρνηση Trump άρχισε να επιβάλλει φόρο 25 τοις εκατό στις κάρτες γραφικών που εισήχθησαν από την Κίνα, αφού έληξε η εξαίρεση που τους είχε προβλεφθεί στους δασμούς από το 2018. Εκείνη την εποχή, η Asus είπε ότι ως αποτέλεσμα θα αυξήσει το MSRP των καρτών της (ανέφερε τα τιμολόγια, μεταξύ άλλων παραγόντων).

Δείτε επίσης: Η NVIDIA παρουσιάζει το Grace CPU Superchip

Στις 23 Μαρτίου, ωστόσο, το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει αυτήν την εξαίρεση έως τις 31 Δεκεμβρίου. Δεδομένου ότι αύξησε τις τιμές της λόγω των τιμολογίων, είναι λογικό ότι η Asus θα μείωνε τις τιμές τώρα που τα τιμολόγια έφυγαν.

Πρώτα απ 'όλα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτή η αλλαγή τιμολογίου θα έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην έλλειψη chip, πράγμα που σημαίνει ότι οι προμηθευτές θα εξακολουθούν να είναι περιορισμένοι στο πόσες κάρτες γραφικών μπορούν πραγματικά να φτιάξουν. Η ζήτηση ξεπερνούσε ήδη την προσφορά, αλλά με χαμηλότερες τιμές καταλόγου, ίσως χρειαστεί να ανταγωνιστείτε ακόμη περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν μια GPU και που μπορούν ξαφνικά να αντέξουν το οικονομικό κόστος χάρη σε μια τεράστια μείωση τιμών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ένα σημαντικό πράγμα: όπως είπε η Asus στο PC Gamer, μειώνει το MSRP των καρτών της. Το MSRP, φυσικά, σημαίνει την προτεινόμενη τιμή λιανικής από τον κατασκευαστή – που σημαίνει ότι, εκτός εάν η Asus έχει συνάψει συμβόλαια για να ορίσει τις τιμές, οι έμποροι λιανικής θα μπορούσαν πάντα να πωλούν GPU στην ίδια τιμή και να βγάζουν 25 τοις εκατό περισσότερα για να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν, φυσικά, αλλά είναι μια πιθανότητα.

Δείτε επίσης: Η Match κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή γνωριμιών για Single Parents

Ενώ η Asus υπόσχεται μειωμένες τιμές για τις κάρτες γραφικών της σειράς RTX 30, η Nvidia είναι έτοιμη να ανακοινώσει επίσημα την GPU RTX 3090 Ti στις 29 Μαρτίου. Παράλληλα με τις εκδόσεις που έχουν σχεδιαστεί από τον προμηθευτή, η Nvidia θα κυκλοφορήσει και το μοντέλο RTX 3090 Ti Founders Edition που είχε αρχικά παρουσιαστεί στην Έκθεση Consumer Electronics 2022 τον Ιανουάριο. Το RTX 3090 Ti, που αναμένεται να είναι η ταχύτερη GPU gaming στην αγορά, αναμένεται να διατεθεί με τιμή τουλάχιστον 2.000 $. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν η απόφαση της Asus να μειώσει τις τιμές των mainstream GPU της θα έχει αντίκτυπο στην τιμολόγηση της κάρτας κορυφαίας κατηγορίας.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS