ΑρχικήReviewsΗ NVIDIA παρουσιάζει το Grace CPU Superchip

Η NVIDIA παρουσιάζει το Grace CPU Superchip

Η NVIDIA ανακοίνωσε σήμερα το Grace CPU Superchip – την πρώτη data center CPU βασισμένη στο Arm Neoverse και σχεδιασμένη για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστές υψηλής απόδοσης, προσφέροντας την υψηλότερη απόδοση καθώς έχει διπλάσιο memory bandwidth και ενεργειακή απόδοση συγκριτικά με τα σημερινά κορυφαία server chips.

Το NVIDIA Grace CPU Superchip περιλαμβάνει δύο τσιπάκια CPU που συνδέονται μέσω του NVLink-C2C, η οποία είναι μια νέα διασύνδεση υψηλής ταχύτητας και χαμηλής καθυστέρησης.

Δείτε επίσης: H Nvidia επιβεβαιώνει παραβίαση δεδομένων μετά από κυβερνοεπίθεση

Το Grace CPU Superchip συμπληρώνει το πρώτο ενσωματωμένο module CPU-GPU της NVIDIA, το Grace Hopper Superchip, το οποίο ανακοινώθηκε πέρυσι και έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί μεγάλης κλίμακας εφαρμογές HPC και AI, σε συνδυασμό με την GPU του που βασίζεται στην αρχιτεκτονική NVIDIA Hopper. Και τα δύο superchips μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική CPU, καθώς και τη διασύνδεση NVLink-C2C.

Ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NVIDIA δήλωσε ότι έχει εμφανιστεί ένας νέος τύπος data center, τα εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης που επεξεργάζονται πάρα πολλά δεδομένα για να παράγουν τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης πρόσθεσε ότι το Grace CPU Superchip προσφέρει την υψηλότερη απόδοση, memory bandwidth και πλατφόρμες λογισμικού NVIDIA συγκεντρωμένα σε ένα τσιπ το οποίο θα θεωρείται κορυφαίο στην παγκόσμια υποδομή AI.

Η NVIDIA παρουσιάζει το Grace CPU Superchip
Η NVIDIA παρουσιάζει το Grace CPU Superchip

Δημιουργημένο για να παρέχει την υψηλότερη απόδοση, το Grace CPU Superchip συγκεντρώνει 144 πυρήνες Arm σε μόνο μία υποδοχή, προσφέροντας την κορυφαία εκτιμώμενη απόδοση των 740 στο SPECrate2017_int_base benchmark.

Το Grace CPU Superchip παρέχει κορυφαία ενεργειακή απόδοση και memory bandwidth με το καινοτόμο υποσύστημα μνήμης που αποτελείται από μνήμη LPDDR5x με Error Correction Code για την καλύτερη ισορροπία ταχύτητας και κατανάλωσης ενέργειας. Το υποσύστημα μνήμης LPDDR5x προσφέρει διπλάσιο bandwidth από τα παραδοσιακά DDR5 με ταχύτητα 1 terabyte ανά δευτερόλεπτο, ενώ καταναλώνει δραματικά λιγότερη ενέργεια μαζί με ολόκληρη την CPU, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης που καταναλώνει μόλις 500 watts.

Το Grace CPU Superchip βασίζεται στην πιο πρόσφατη αρχιτεκτονική του data center, την Arm v9. Συνδυάζει την υψηλότερη μονοπύρηνη απόδοση και υποστηρίζει την νέα γενιά των επεκτάσεων Vector της Arm. Αυτό θα φέρει άμεσα οφέλη σε πολλές εφαρμογές.

Η NVIDIA παρουσιάζει το Grace CPU Superchip

Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο superchip θα τρέξει σε όλα τα computing software stacks της NVIDIA, συμπεριλαμβανομένων των NVIDIA RTX, NVIDIA HPC, NVIDIA AI και Omniverse.

Συμπληρωματικά, το Grace CPU Superchip θα είναι άριστα αποδοτικό στις πιο απαιτητικές εφαρμογές HPC, AI, ανάλυσης δεδομένων, επιστημονικούς υπολογισμούς και υπολογιστικές εφαρμογές υπερκλίμακας αξιοποιώντας την υψηλή του απόδοση, το memory bandwidth, την ενεργειακή απόδοση και τις δυνατότητες διαμόρφωσης του.

Δείτε επίσης: Dell, Intel και Nvidia συνεργάζονται σε ένα metaverse για επαγγελματίες

Οι 144 πυρήνες του Grace CPU Superchip και το memory bandwidth των 1TB/s θα παρέχουν πρωτοφανή απόδοση για εφαρμογές υπολογιστών που βασίζονται σε CPU. Οι εφαρμογές HPC απαιτούν ισχυρή υπολογιστική δύναμη άρα χρειάζονται πολύ αποδοτικούς πυρήνες με υψηλότερο memory bandwidth και την σωστή χωρητικότητα μνήμης ανά πυρήνα για να επιταχυνθεί η διαδικασία των αποτελεσμάτων.

Η NVIDIA συνεργάζεται με κορυφαίους πελάτες HPC, υπερυπολογιστών και cloud για την δημιουργία του Grace CPU Superchip. Τόσο αυτό όσο και το Grace Hopper Superchip αναμένεται να είναι διαθέσιμα το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Grace CPU Superchip, παρακολουθήστε την ομιλία GTC 2022 του Huang.

Πηγή: nvidianews.nvidia.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS