ΑρχικήsecurityNvidia: Εργαλείο που αναιρεί τους περιορισμούς GPU ήταν τελικά malware

Nvidia: Εργαλείο που αναιρεί τους περιορισμούς GPU ήταν τελικά malware

Ένα εργαλείο που κυκλοφόρησε στο GitHub και διαφήμιζε ότι μπορεί να ξεκλειδώσει τις πλήρεις δυνατότητες εξόρυξης Ethereum των πρόσφατων καρτών γραφικών Nvidia RTX, στην πραγματικότητα περιέχει κακόβουλο λογισμικό.

Nvidia

Δείτε επίσης: LHR Unlocker: Μπορεί να αφαιρεθεί ο περιοριστής LHR της Nvidia GPU;

Τα Tom’s Hardware and PC Gamer έγραψαν για το αρχικά πολλά υποσχόμενο βοηθητικό πρόγραμμα, που ονομαζόταν «Nvidia RTX LHR v2 Unlocker», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οποίου, καταργούσε το λογισμικό «Lite Hash Rate» της Nvidia, που εφαρμόστηκε σε νεότερες κάρτες γραφικών για να αποτρέψει τους miners κρυπτογράφησης από την αγορά GPU gaming.

Σε μια ζωντανή ροή στο YouTube, στο κανάλι Red Panda Mining, μέλη της κοινότητας εξόρυξης ChumpchangeXD και Y3TI μοιράστηκαν κάποια πιο ανησυχητικά ευρήματα: το εργαλείο περιείχε πολλούς ιούς.

Δείτε ακόμα: Η επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική Lovelace της Nvidia μάλλον δεν θα διαφέρει και πολύ από την Ampere

malware

Είναι σημαντικό, σύμφωνα με το Tom’s Hardware, ότι το εργαλείο δεν εκτελεί καν την ομώνυμη λειτουργία του, δηλαδή την αφαίρεση του ορίου στο ρυθμό κατακερματισμού για την GPU σας. Αντίθετα, προφανώς μολύνει το σύστημά σας και προκαλεί μια σειρά από άλλες ασυνήθιστες συμπεριφορές, όπως υψηλή χρήση CPU, έλεγχο για μονάδες δίσκου συστήματος και άλλα πράγματα που θα έπρεπε να ανησυχήσουν όσους τελικά το δοκίμασαν. Η δημοσίευση οδηγεί τους αναγνώστες στο Joe’s SandBox Cloud, έναν υπέροχο ιστότοπο που δείχνει ακριβώς πώς το κακόβουλο αρχείο εξαπλώνεται μέσω ενός συστήματος κατά την εγκατάσταση.

Δείτε επίσης: Η Intel και η AMD ετοιμάζουν μεγάλες CPU ανακοινώσεις για το CES

Από τότε που η Nvidia εφάρμοσε το Lite Hash Rate σε κάρτες γραφικών από τα μέσα του 2021, υπήρξε τεράστια ζήτηση για προηγούμενες κάρτες RTX που δεν έχουν περιορισμό στο ρυθμό κατακερματισμού. Ένα εργαλείο που θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση αφαιρώντας το όριο από νεότερες κάρτες είναι μια δελεαστική πρόταση. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, αποδεικνύεται ότι “αν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον δεν είναι“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS