ΑρχικήinetApple: Θα διορθώνει προβλήματα Face ID χωρίς να αντικαθιστά ολόκληρο το iPhone

Apple: Θα διορθώνει προβλήματα Face ID χωρίς να αντικαθιστά ολόκληρο το iPhone

Οι εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί σέρβις της Apple ενδέχεται σύντομα να μπορούν να πραγματοποιούν επισκευές του Face ID σε iPhone XS και νεότερα τηλέφωνα, χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσουν ολόκληρη τη συσκευή, σύμφωνα με το MacRumors.

Face ID

Δείτε επίσης: Η Apple θα κυκλοφορήσει το τσιπ M2 σε τέσσερις νέους Mac φέτος

Ο τεχνολογικός γίγαντας ενδέχεται σύντομα να παραχωρήσει στα Apple Stores και στους εξουσιοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών Apple, πρόσβαση σε ένα νέο τμήμα υπηρεσίας TrueDepth Camera, που αποτελείται από μονάδες Face ID και μπροστινής κάμερας. Ως αποτέλεσμα, τα καταστήματα και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι θα μπορούν πλέον να κάνουν επισκευές στην ίδια τη μονάδα όταν ένα τηλέφωνο αντιμετωπίζει προβλήματα με το Face ID αντί να πρέπει να αντικαταστήσουν τη συσκευή.

Όπως περιγράφεται από την Apple σε ένα εσωτερικό υπόμνημα που δόθηκε στη MacRumors, η κίνηση θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων της, μειώνοντας τον αριθμό των επισκευών ολόκληρης της μονάδας. Εάν συμβεί, σημαίνει επίσης ότι οι κάτοχοι iPhone XS και νεότερων μοντέλων δεν θα χρειαστεί να ρυθμίσουν ένα νέο iPhone και πιθανώς να χάσουν δεδομένα λόγω ενός προβλήματος με το Face ID.

Δείτε ακόμα: Οι DIY αντικαταστάσεις οθόνης σε iPhone 13 χαλάνε το Face ID

iPhone

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα εφαρμοστεί αυτή η νέα διαδικασία επισκευής. Η εταιρεία είπε μόνο στους τεχνικούς ότι θα λάβουν εκπαίδευση και τεκμηρίωση σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Τα νέα έρχονται λίγους μήνες αφότου η Apple ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα «Self Service Repair», μια άλλη κίνηση που θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει τις επισκευές. Μέσω της πρωτοβουλίας, η Apple θα καθοδηγεί τους πελάτες πώς να επισκευάσουν τις συσκευές τους στο σπίτι, ενώ θα τους πουλά τα ανταλλακτικά και τα εργαλεία. Οι πελάτες θα λάβουν επίσης πίστωση ανακύκλωσης όταν επιστρέψουν τα χρησιμοποιημένα εξαρτήματά τους μετά την επισκευή των συσκευών τους.

Δείτε επίσης: iPhone 13 οθόνη: Μόνο η Apple μπορεί να την αλλάξει, αν θέλετε να δουλεύει το Face ID

Η Apple είπε ότι το πρόγραμμα “Self Service Repair” θα ξεκινήσει στις αρχές του τρέχοντος έτους στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS