ΑρχικήinetΟι DIY αντικαταστάσεις οθόνης σε iPhone 13 χαλάνε το Face ID

Οι DIY αντικαταστάσεις οθόνης σε iPhone 13 χαλάνε το Face ID

Η νέα σειρά iPhone 13 της Apple μπορεί να περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, αλλά έχει έναν σημαντικό περιορισμό που καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τα ανεξάρτητα συνεργεία επισκευής να αντικαταστήσουν τις σπασμένες οθόνες. Εάν προσπαθήσετε να αλλάξετε την οθόνη, το Face ID απλώς δεν λειτουργεί. Εν ολίγης, σε περίπτωση που δεν ξέρετε πώς να κάνετε μικροσυγκόλληση και να μετακινήσετε με επιτυχία έναν μικροσκοπικό μικροελεγκτή από την αρχική οθόνη σε μια νέα, τότε δεν μπορείτε να κάνετε την αλλαγή.

Face ID

Δείτε επίσης: Apple: Οι χρήστες δε δείχνουν ενθουσιασμένοι από το iPhone 13

Αυτό, καθιστά μια πολύ συνηθισμένη αντικατάσταση πολύ πιο δύσκολη για ανεξάρτητα συνεργεία επισκευής που μπορεί να βασίζονται στις επισκευές οθόνης ως σημαντικό μέρος της επιχείρησής τους. Τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Apple προφανώς δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, καθώς έχουν πρόσβαση σε λογισμικό που «μπορεί να κάνει ένα iPhone 13 να δεχθεί μια νέα οθόνη με μερικά κλικ», σύμφωνα με το iFixit. Ωστόσο, πολλά καταστήματα indie δεν αποτελούν μέρος του επίσημου προγράμματος Independent Repair Provider της Apple, αφήνοντάς τα να πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να επισκευάσουν τις οθόνες iPhone μόνα τους.

Δείτε ακόμα: Apple: Θα κυκλοφορήσει συσκευή μικτής πραγματικότητας το 2022;

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η διαδικασία επιδιόρθωσης μίας οθόνης iPhone 13. Η επισκευή είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων που φαίνεται να παίρνει λίγο χρόνο και απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Και είναι σχεδόν σίγουρα αδύνατο για τους περισσότερους κατόχους iPhone να το δοκιμάσουν μόνοι τους.

Η Apple απωθεί σταθερά τους ανθρώπους από τις επισκευές που γίνονται από ανεξάρτητα καταστήματα, μέσω δυσοίωνων προειδοποιήσεων που εμφανίζονται μετά από αλλαγές μπαταριών και αντικαταστάσεις οθόνης σε ορισμένα iPhone. Αλλά η κατάσταση με τη δυσλειτουργία του Face ID σε ένα iPhone 13 σημαίνει ότι οι άνθρωποι που θέλουν να επισκευάσουν την οθόνη τους δεν έχουν πολλές επιλογές.

Δείτε επίσης: Πολιτική παρακολούθησης εφαρμογών της Apple: Κόστισε 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Μια εξουσιοδοτημένη επισκευή μπορεί να είναι ακριβή, όπως και η πληρωμή για το AppleCare Plus για μειωμένες τιμές επισκευής οθόνης. Αλλά όταν οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν την εύρεση ενός ανεξάρτητου καταστήματος που έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την λεπτή αλλαγή μικροελεγκτή, την αντικατάσταση οθόνης αλλά με κόστος να χαλάσει το Face ID, η πληρωμή για μια εξουσιοδοτημένη επισκευή μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, ακόμα κι αν είναι ό,τι χειρότερο για το πορτοφόλι σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS