ΑρχικήsecurityΟμάδα hacking Conti: Ποιος είναι ο μέσος μισθός ενός μέλους

Ομάδα hacking Conti: Ποιος είναι ο μέσος μισθός ενός μέλους

‘Ενα μέσο μέλος της ομάδας ransomware Conti κερδίζει 1.800 $ το μήνα, αριθμός που μπορεί να θεωρηθεί χαμηλός αν λάβουμε υπόψη την επιτυχία της εγκληματικής συμμορίας.

Δείτε επίσης: Conti ransomware: Νέα διαρροή source code

Conti

Την Τετάρτη, η Secureworks δημοσίευσε ένα σύνολο ευρημάτων με βάση τα εσωτερικά αρχεία καταγραφής συνομιλιών της ομάδας, τα οποία διέρρευσαν νωρίτερα αυτό το μήνα και διαχέονται από ερευνητές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας από τότε.

Τα εσωτερικά αρχεία μηνυμάτων διέρρευσαν στο Διαδίκτυο αφού η Conti, η οποία παρακολουθήθηκε από την Secureworks, δήλωσε δημόσια την υποστήριξή της για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Conti είναι μια ομάδα ransomware που υποπτεύεται ότι είναι ρωσικής καταγωγής και έχει εισβάλλει σε εκατοντάδες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Η ομάδα θα διεισδύσει σε ένα δίκτυο, θα κλέψει δεδομένα, θα κρυπτογραφήσει δίκτυα και στη συνέχεια θα απαιτήσει λύτρα. Τα θύματα που αρνούνται να πληρώσουν μπορεί να βρουν τις πληροφορίες τους στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Conti Leak: Οι συνομιλίες δείχνουν τους δεσμούς με την Ρωσία

Η μέση ζήτηση λύτρων της ομάδας Conti είναι περίπου 750.000 $, αλλά ανάλογα με το μέγεθος και τα ετήσια έσοδα ενός θύματος, οι πληρωμές εκβιασμού μπορούν να οριστούν πολύ υψηλότερα, φτάνοντας μερικές φορές τα εκατομμύρια δολάρια.

Οι ερευνητές του Check Point στο παρελθόν είχαν σαρώσει τα αρχεία καταγραφής συνομιλιών της ομάδας Conti και είχαν αποκαλύψει την δομή της.

Η ομάδα προσέφερε στα νεοπροσληφθέντα μέλη της επιλογές υβριδικής ή απομακρυσμένης εργασίας, αξιολογήσεις απόδοσης, μπόνους και πολλά άλλα.

Ενώ τα νέα μέλη περνάνε από συνεντεύξεις, δεν λέγεται σε όλους ότι υποβάλλουν αίτηση για δουλειά σε εγκληματική ομάδα, όπως αποκάλυψαν ορισμένα μηνύματα «εργαζομένων». Ωστόσο, μπορεί να τους προσφερθούν μισθοί πολύ υψηλότεροι από τον τοπικό μέσο όρο για να μείνουν στην ομάδα όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Secureworks για τα αρχεία καταγραφής, που περιείχαν 160.000 μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ σχεδόν 500 ατόμων μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Μαρτίου 2022, υπήρχε και το παρακάτω μήνυμα (μεταφρασμένο από τα ρωσικά) στο οποίο φαίνεται ο μέσος μισθός ενός μέλους που είναι 1.800 $ το μήνα.

Conti

Δείτε επίσης: CISA: Ενημερώνει την ειδοποίηση του Conti ransomware με σχεδόν 100 ονόματα τομέα

Ο μέσος μισθός που λαμβάνει ένα ρωσικό νοικοκυριό είναι 540 δολάρια το μήνα — και έτσι ο «μισθός» που προσφέρουν οι κυβερνοεγκληματικές ομάδες θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό δέλεαρ. Επιπλέον, όσο η αξία του ρουβλίου υποχωρεί λόγω των διεθνών κυρώσεων, πολλοί θα επηρεαστούν θέλοντας να εισέλθουν σε αυτήν την εγκληματική αγορά.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS