ΑρχικήinetΤο Πεντάγωνο χρησιμοποιεί AI για να προβλέψει γεγονότα στο μέλλον

Το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί AI για να προβλέψει γεγονότα στο μέλλον

Σήμερα θα μιλήσουμε για το ότι το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί big data και τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να προσπαθήσει να προβλέψει μελλοντικά γεγονότα.

Δείτε επίσης: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας

Το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί AI για να προβλέψει γεγονότα στο μέλλον

Ναι, ακούγεται πολύ σαν το παλιό κλασικό Minority Report επιστημονικής φαντασίας που πρωταγωνιστούσε ο Tom Cruise του 2002: αυτή την ταινία στην οποία οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν γενετικά μεταλλαγμένα ανθρώπινα «precogs» με ψυχικές ικανότητες για να εξοντώσουν εγκληματίες προτού διαπράξουν πραγματικά τα εγκλήματά τους.

Δείτε επίσης: Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Τί είναι και πόσο έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα;

Ο Glen D. VanHerck, διοικητής της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής ή NORAD συζητούσε τα τελευταία αποτελέσματα του Πειράματος Παγκόσμιας Κυριαρχίας Πληροφοριών, γνωστό και ως GIDE, ένα λεγόμενο συμβάν πολλαπλών εντολών στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τις “11 combatant commands” στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο δεν έχει δημοσιοποιήσει πολλές συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς περιλαμβάνει το GIDE. Μάλλον, η ιδέα φαίνεται να συνδυάζει δεδομένα με μηχανική μάθηση και άλλες μορφές τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να αποκτήσει αρκετό πληροφοριακό πλεονέκτημα ώστε να καταστεί δυνατή η προληπτική προσέγγιση που περιγράφει ο VanHerck.

Εάν η τεχνητή νοημοσύνη εντοπίσει ορισμένες ενδιαφέρουσες αλλαγές σε αυτό το parking lot, μπορεί να στείλει μια ειδοποίηση που θα προτείνει σε κάποιον να δει προσεκτικά τις δορυφορικές εικόνες της περιοχής για ύποπτη δραστηριότητα.

Πεντάγωνο AI

Ο VanHerck τόνισε ότι το σύστημα δεν περιλαμβάνει νέα τεχνολογία, αλλά μάλλον μια νέα προσέγγιση για τη χρήση της τεχνολογίας για την επεξεργασία δεσμών πληροφοριών.

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Όχι στην μαζική επιτήρηση με τεχνητή νοημοσύνη

Ο VanHerck προσθέτει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ημέρες προηγμένης προειδοποίησης.

Όσον αφορά τις ανησυχίες ότι αυτό το σενάριο μπορεί να αρχίσει να φαίνεται τρομαχτικό, ο VanHerck έκανε λόγο να επαναλάβει ότι «οι άνθρωποι εξακολουθούν να παίρνουν όλες τις αποφάσεις».

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS