ΑρχικήinetTesla Gigafactory Berlin: Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο στη Γερμανία... χορεύοντας!

Tesla Gigafactory Berlin: Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο στη Γερμανία… χορεύοντας!

Ο Elon Musk άνοιξε επίσημα το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Tesla στην Ευρώπη (Tesla Gigafactory Berlin), δείχνοντας παράλληλα τις χορευτικές του ικανότητες μπροστά από τα πρώτα αυτοκίνητα γερμανικής κατασκευής που προορίζονταν για 30 πελάτες και τις οικογένειές τους.

«Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για το εργοστάσιο», είπε ο Musk σύμφωνα με το Reuters. «Είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου μέλλοντος».

Δείτε επίσης: Elon Musk: “Το επόμενο master plan μου θα απογειώσει την Tesla”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έφερε μνήμες από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στη Σαγκάη, τον Ιανουάριο του 2020, όπου έδειξε επίσης μερικές από τις χορευτικές του κινήσεις.

Το νέο εργοστάσιο (Gigafactory Berlin-Brandenburg), βρίσκεται στο Grünheide, μια πόλη στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι υπέρ της λειτουργίας του Tesla Gigafactory Berlin. Σύμφωνα με αναφορές, αρκετοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, την Τρίτη, για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Οι ανησυχίες σχετίζονται με το περιβάλλον, αφού πολλοί είναι δυσαρεστημένοι με τον αριθμό των δέντρων που έχουν θυσιαστεί για την κατασκευή του εργοστασίου.

Δείτε επίσης: Η Tesla αυξάνει τις τιμές σε ολόκληρη την EV σειρά

Tesla Gigafactory Berlin
Tesla Gigafactory Berlin: Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο στη Γερμανία… χορεύοντας!

Tesla Gigafactory Berlin: Εργοστάσιο στη Γερμανία

Η Tesla εκτιμά ότι το νέο εργοστάσιο θα παράγει έως και 500.000 οχήματα ετησίως. Ένα δημοσίευμα στο Auto Motor Und Sport στη Γερμανία ανέφερε ότι το εργοστάσιο της Tesla στοχεύει στην παραγωγή 2.000 οχημάτων τις πρώτες εβδομάδες.

Ο Troy Teslike, ένας ανεξάρτητος ερευνητής της Tesla, έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία ελπίζει ότι η παραγωγή οχημάτων θα φτάσει τα 1.000 οχήματα την εβδομάδα τις πρώτες έξι εβδομάδες μετά την έναρξη της εμπορικής παραγωγής και στη συνέχεια τα 5.000 την εβδομάδα μέχρι το τέλος του 2022.

Η ζήτηση για αυτοκίνητα Tesla έχει αυξηθεί και η αμερικανική εταιρεία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για το Model Y και ορισμένα Model 3 σε διάφορα μέρη του κόσμου. Γι’ αυτό το λόγο, η Tesla ήθελε να φτιάξει εργοστάσιο και στην Ευρώπη, ώστε να μειώσει την πίεση που υφίστανται τα εργοστάσια σε ΗΠΑ και Κίνα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, λόγω της επανεμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα.

Τα τελευταία τρίμηνα, η Tesla εξάγει αυτοκίνητα από την Κίνα σε πελάτες στην Ευρώπη.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα παραμένει πολύ υψηλή στην Ευρώπη και τώρα η Tesla μπορεί να βασιστεί σε παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ίδια την ήπειρο.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Φωτογραφία του από πάλη σούμο δείχνει ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Putin

Tesla Gigafactory Berlin: Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο στη Γερμανία… χορεύοντας!

Το εργοστάσιο στη Γερμανία βρισκόταν αρκετό καιρό υπό κατασκευή.

Οι γερμανικές αρχές έδωσαν “υπό όρους έγκριση” στην Tesla να ξεκινήσει την παραγωγή στις 4 Μαρτίου.

Η εταιρεία περίμενε αυτή την έγκριση αρκετούς μήνες. Η Tesla είχε σκοπό να ξεκινήσει την παραγωγή οχημάτων στις αρχές του καλοκαιριού του 2021, αλλά η πανδημία του Covid, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι συγκρούσεις με τους διαδηλωτές (για περιβαλλοντικούς λόγους) επιβράδυναν την πρόοδό της.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS