ΑρχικήsecurityΤο μετρό του Σάο Πάολο πρέπει να αναστείλει τη χρήση της αναγνώρισης...

Το μετρό του Σάο Πάολο πρέπει να αναστείλει τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του συστήματος του μετρό του Σάο Πάολο έλαβε εντολή να αναστείλει τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Δείτε επίσης: Οι social engineering επιθέσεις θα κυριαρχήσουν σε web3 και metaverse

μετρό Σάο Πάολο

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη από τη δικαστή Cynthia Thome στο Δικαστήριο της Πολιτείας του Σάο Πάολο, η Companhia do Metropolitano de São Paulo (METRO) πρέπει να αναστείλει αμέσως τη διαδικασία λήψης και επεξεργασίας βιομετρικών δεδομένων για την αναγνώριση προσώπου στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Επιπλέον, η εταιρεία έλαβε εντολή να αναστείλει αμέσως την κυκλοφορία νέου εξοπλισμού που προωθεί τη συλλογή δεδομένων και την επεξεργασία βιομετρικών στοιχείων για την αναγνώριση προσώπου. Στην απόφαση ορίζεται και ημερήσιο πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Η απόφαση ακολουθεί μια πολιτική αγωγή που ξεκίνησε από πολλές οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων που ζητούν την απαγόρευση της χρήσης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου εν μέσω ανησυχιών για διακρίσεις. Σύμφωνα με την τελευταία πρόταση, οι οντότητες υποστήριξαν ότι παρά το γεγονός ότι αυτό δεν ήταν σαφές στη δημόσια ανακοίνωση για το σύστημα, ένας από τους στόχους του είναι η εφαρμογή ενός συστήματος αναγνώρισης προσώπου όλων των χρηστών του μετρό, με δυνατότητα αποθήκευσης και κοινής χρήσης δεδομένων.

Δείτε επίσης: Okta: Παραβιάστηκε φορητός υπολογιστής μηχανικού υποστήριξης

Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης θα περιελάμβανε αναγνώριση προσώπου, με εικόνες και των 4 εκατομμυρίων καθημερινών χρηστών του μετρό που καταγράφονται από ένα σύστημα που ονομάζεται SecurOS.

Οι οργανισμοί θεωρούν τη λήψη βιομετρικών δεδομένων από όλους τους χρήστες του Μετρό ως «παράνομη αφού όλα τα πρόσωπα, από όλους τους χρήστες, θα διαβαστούν, θα αντιγραφούν, θα μετρηθούν και θα καταγραφούν». Επιπλέον, οι οργανισμοί υποστήριξαν ότι παρά τις δραστηριότητες επεξεργασίας δεδομένων, δεν υπάρχουν μέτρα για τη λήψη συναίνεσης και μη συναίνεσης για την επεξεργασία δεδομένων βιομετρικών δεδομένων χρηστών του μετρό.

μετρό Σάο Πάολο

Επιπλέον, οι οντότητες υποστήριξαν ότι υπάρχει έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τους κινδύνους που σχετίζονται με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα του μετρό του Σάο Πάολο. Οι οργανισμοί σημείωσαν ότι η METRO απέτυχε να εξηγήσει ποια βάση δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση μοντέλων αναγνώρισης προσώπου, γεγονός που εμποδίζει την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του έργου. Επιπλέον, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα αξιολόγησης και επιπτώσεων και τον μετριασμό του κινδύνου κατά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης με αναγνώριση προσώπου.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, ο δικαστής Thome σημείωσε ότι η METRO μέχρι στιγμής δεν έχει παράσχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της αναγνώρισης προσώπου στο σύστημα του μετρό και τον τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών.

Δείτε επίσης: Storm Cloud: Ανακαλύφθηκε προσαρμοσμένο malware macOS

Η εφαρμογή του συστήματος θα μπορούσε να επηρεάσει τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Να σημειώσουμε ότι από τον Φεβρουάριο, η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι θεμελιώδες δικαίωμα στη Βραζιλία.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS