ΑρχικήinetΗ Tesla αυξάνει τις τιμές σε ολόκληρη την EV σειρά

Η Tesla αυξάνει τις τιμές σε ολόκληρη την EV σειρά

Η Tesla αύξησε τις τιμές των ηλεκτρικών της οχημάτων (EV) για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα. Αφού πρόσθεσε 1.000 $ σε ορισμένα μοντέλα μεγάλης εμβέλειας την περασμένη εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πλέον εφαρμόσει μια πολύ μεγαλύτερη αύξηση τιμών σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της. Όπως αναφέρει η Electrek, οι τιμές τους ξεκινούν τώρα από 46.990 $ για το βασικό Model 3, 2.000 $ παραπάνω από πριν. Το Model 3 Dual Motor All-Wheel Drive είναι τώρα 2.500 $ ακριβότερο στα 54.490 $ και η έκδοση Performance κοστίζει τώρα 3.000 $ περισσότερο – δηλαδή 61.990 $.

Δείτε επίσης: Ουκρανία – Σύνορα: Η Tesla προσφέρει δωρεάν supercharging

Tesla EV

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του Model Y ξεκινούν τώρα από 62.990 $, ή 2.000 $ υψηλότερες από πριν, για την έκδοση Long Range. Η Tesla αύξησε και την τιμή της έκδοσης Performance κατά 3.000 $, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα κοστίζει 67.990 $. Και για τις δύο επιλογές Model S, η Tesla έχει προσθέσει 5.000 $ πάνω από τις προηγούμενες τιμές τους. Κανένα από τα άλλα ηλεκτρικά οχήματα δεν είχε τόσο μεγάλη αύξηση τιμής όσο το Model X, το οποίο τώρα κοστίζει 10.000 $ περισσότερο με την τιμή του να φτάνει τα 114.990 $.

Δείτε επίσης: Η Tesla κατασκεύασε σταθμό Supercharger σε μόλις 8 ημέρες

Αν και η Tesla αύξησε τις τιμές μέσα σε μια νύχτα, η κίνηση ήταν θα λέγαμε αναμενόμενη. Στο Twitter, ο επικεφαλής της εταιρείας Elon Musk άφησε να εννοηθεί η πιθανότητα αύξησης των τιμών. Είπε ότι τόσο η Tesla όσο και η SpaceX βλέπουν «σημαντική πρόσφατη πίεση πληθωρισμού στις πρώτες ύλες [και] στο logistics». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά συνδέθηκε με ένα άρθρο σχετικά με τις τιμές των εμπορευμάτων που εκτινάσσονται στα ύψη λόγω των φόβων για την έλλειψη πρώτων υλών που εξάγει η Ρωσία.

Tesla EV
Η Tesla αυξάνει τις τιμές σε ολόκληρη την EV σειρά

Δείτε επίσης: Η Tesla δίνει μισθούς 3 μηνών σε Ουκρανούς υπαλλήλους που επιστρατεύονται

Ένα από τα υλικά που επλήγησαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι το νικέλιο, με τις τιμές του να υπερδιπλασιάζονται από την έναρξη του πολέμου. Η Ρωσία είναι βασικός προμηθευτής του μετάλλου, το οποίο αποτελεί κρίσιμο συστατικό των μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται από την Tesla και άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον, η Electrek λέει ότι η Tesla αντιμετωπίζει μια τεράστια αύξηση στις νέες παραγγελίες λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για ηλεκτρικά οχήματα που προκαλείται από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS