ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟ Pete Davidson θα ταξιδέψει δωρεάν στο διάστημα με τον πύραυλο του...

Ο Pete Davidson θα ταξιδέψει δωρεάν στο διάστημα με τον πύραυλο του Jeff Bezos

Το μέλος του καστ του Saturday Night Live, Pete Davidson, πρόκειται να ταξιδέψει πάνω από 60 μίλια στον ουρανό μέχρι τη γραμμή Karman, όπου συναντώνται η ατμόσφαιρα της Γης και το διάστημα, συγκαταλέγοντας τον εαυτό του στους νεότερους αστροναύτες της Αμερικής.

Pete Davidson

Δείτε επίσης: Ιστορική γέφυρα στο Rotterdam αποσυναρμολογείται για τον Jeff Bezos

Ο Pete Davidson, ο οποίος διανύει την όγδοη σεζόν του στο SNL, θα ταξιδέψει αργότερα αυτόν τον μήνα στην τέταρτη επανδρωμένη πτήση για το New Shepard, ένα επαναχρησιμοποιήσιμο σύστημα πυραύλων που κατασκευάστηκε από την εμπορική εταιρεία διαστημικού τουρισμού του Jeff Bezos, Blue Origin. Ο ηθοποιός είναι καλεσμένος υψηλού προφίλ και όχι πελάτης που πληρώνει.

Το Liftoff αναμένεται να γίνει στις 23 Μαρτίου λίγο έξω από το Van Horn του Τέξας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμη για το εάν η Kim Kardashian, με την οποία ο Davidson έχει βγει μετά τον χωρισμό της από τον Kanye West, θα έρθει στο Δυτικό Τέξας για να του ευχηθεί καλό ταξίδι.

Προαναγγέλλοντας το ταξίδι του στο διάστημα, ο Pete Davidson έπαιξε το ρόλο ενός αστροναύτη σε ένα σκετς με τον οικοδεσπότη Elon Musk τον περασμένο Μάιο. Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Davidson, γνωστός ως Chad, που λέει ΟΚ σχεδόν σε όλα, θυσιάζει τη ζωή του για να σώσει μια αποικία του Άρη στο «εγγύς μέλλον».

Δείτε ακόμα: Blue Origin: Σχεδιάζει να φτιάξει διαστημικό σταθμό-business park

Jeff Bezos

Το ταξίδι ξεκινά με έναν αυτόνομο πύραυλο 60 ποδιών, ο οποίος θα στείλει τους έξι διαστημικούς ταξιδιώτες σε μια βόλτα τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου. Αν και το ταξίδι θα διαρκέσει μόλις 11 λεπτά, η εταιρεία λέει ότι είναι αρκετός χρόνος ώστε οι επιβάτες να βιώσουν την έλλειψη βαρύτητας και να έχουν μια γενική εικόνα του πλανήτη.

Αφού η κάψουλα του πληρώματος διαχωριστεί από τον ενισχυτή, θα πέσει ελεύθερα πίσω στη Γη, επιβραδύνοντας με αλεξίπτωτα καθώς πλησιάζει στο έδαφος. Ακριβώς πριν από την προσγείωση, ένα σύστημα ώθησης θα σηκώσει ένα σύννεφο αέρα κάτω από την κάψουλα για να βοηθήσει στην ομαλή προσγείωση.

Δείτε επίσης: “Η πιο σημαντική εμπειρία”, λέει ο William Shatner για το ταξίδι στο διάστημα με τη Blue Origin

Η Blue Origin ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πλήρωμα για την επερχόμενη πτήση, η οποία θα περιλαμβάνει πέντε πελάτες: τον Marty Allen, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Party America, τους συζύγους Sharon και Marc Hagle, ιδρυτής της SpaceKids Global και Διευθύνων Σύμβουλος της Tricor International, αντίστοιχα, τον Jim Kitchen, δάσκαλο και επιχειρηματία και τον George Nield, πρόεδρο της Commercial Space Technologies.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS