ΑρχικήΕπιστήμη & Τεχνολογία"Η πιο σημαντική εμπειρία", λέει ο William Shatner για το ταξίδι στο...

“Η πιο σημαντική εμπειρία”, λέει ο William Shatner για το ταξίδι στο διάστημα με τη Blue Origin

Χθες ο δημοφιλής ηθοποιός του Star Trek, William Shatner, πραγματοποίησε το πρώτο του πραγματικό ταξίδι στο διάστημα με το διαστημόπλοιο New Shepard της διαστημικής εταιρείας του Jeff Bezos, Blue Origin.

Δείτε επίσης: Νέα εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης από αστροναύτη του ISS

William Shatner Star Trek διάστημα

Ο 90χρονος ηθοποιός έγινε και επίσημα ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα.

Τι λέτε, παιδιά;“, ακούγεται να λέει ο William Shatner κατά την προσγείωση. “Αυτό δεν έμοιαζε με τίποτα απ’ όσα περιέγραψαν. … Αυτό δεν έμοιαζε με τίποτα που θα μπορούσες ποτέ να νιώσεις“.

Η χθεσινή αποστολή σηματοδοτεί τη 18η για τα διαστημόπλοια New Shepard τα τελευταία έξι χρόνια. Οι 16 από τις πτήσεις είχαν γίνει χωρίς πλήρωμα.

Η πτήση ακολούθησε το μοτίβο της προηγούμενης επανδρωμένης πτήσης που έλαβε χώρα τον Ιούλιο, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος ο Jeff Bezos, ο αδερφός του, η 82χρονη πρωτοπόρος της αεροπορίας Wally Funk και ένας νεαρός Ολλανδός, ο Oliver Daemen. Οι τέσσερις τους ταξίδεψαν 100 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη (62 μίλια), φτάνοντας στην περιοχή που είναι γνωστή ως Karman Line.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη στη χθεσινή πτήση στην οποία συμμετείχε ο ηθοποιός του Star Trek, William Shatner. Μαζί με τον Shatner βρίσκονταν ο Chris Boshuizen, επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Planet Labs, ο Glen de Vries, συνιδρυτής της Medidata Solutions και τώρα στέλεχος της Dassault Systems και η Audrey Powers, αντιπρόεδρος της αποστολής και των πτήσεων New Shepard της Blue Origin.

Το πλήρωμα βρέθηκε στο χώρο εκτόξευσης και λίγο αργότερα επιβιβάστηκε στο διαστημόπλοιο, όπου η εκπαιδεύτρια έδειξε στους ταξιδιώτες πώς να δεθούν στις θέσεις.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τι είπε για την αγωγή της Blue Origin κατά της NASA;

Λίγο αργότερα, το New Shepard εκτοξεύτηκε, ωθώντας την κάψουλα του πληρώματος σε μέγιστο ύψος 347,539 πόδια (106 χιλιόμετρα ή 65,8 μίλια) πάνω από το επίπεδο του εδάφους, πριν τα δύο στοιχεία του διαστημικού σκάφους προχωρήσουν ξεχωριστά. Ο ηθοποιός του Star Trek, William Shatner και το υπόλοιπο πλήρωμα είχαν μερικά λεπτά στη διάθεσή τους ώστε να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να ζήσουν την εμπειρία καλύτερα, παρατηρώντας τη Γη μέσα από τα παράθυρα της κάψουλας.

William Shatner Blue Origin Jeff Bezos
“Η πιο σημαντική εμπειρία”, λέει ο William Shatner για το ταξίδι στο διάστημα με τη Blue Origin

Το ταξίδι του William Shatner και του υπόλοιπου πληρώματος στο διάστημα διήρκεσε 10 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.

Μετά την προσγείωση, ο Jeff Bezos άνοιξε την κάψουλα και έφερε το πλήρωμα έξω.

Ο William Shatner μοιράστηκε την εμπειρία του με τον ιδιοκτήτη της Blue Origin, Jeff Bezos.

Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο πρέπει να το κάνουν αυτό. Ήταν απίστευτο. … Βλέπεις αυτό το μπλε να περνάει… και μετά βλέπεις το μαύρο … Υπάρχει το μπλε εκεί κάτω και το μαύρο εκεί πάνω. Υπάρχει η Μητέρα Γη και η άνεση, και υπάρχει… Υπάρχει «εκεί» ο θάνατος; Δεν γνωρίζω. Είναι αυτό ο θάνατος; Έτσι είναι ο θάνατος;”, είναι μερικά από τα λόγια του.

Δείτε επίσης: Αυτός ο αστεροειδής περιέχει περισσότερα μέταλλα από όλη τη Γη

Αυτό που μου έδωσες είναι η πιο σημαντική εμπειρία που μπορώ να φανταστώ“, είπε ο William Shatner στον Jeff Bezos. “Είμαι τόσο συγκινημένος για αυτό που συνέβη. Είναι εξαιρετικό. Ελπίζω να μην συνέλθω ποτέ από αυτό. Ελπίζω να μπορώ να διατηρήσω αυτό που νιώθω τώρα. Δεν θέλω να το χάσω. Είναι πολύ μεγαλύτερο από μένα και τη ζωή. Δεν έχει να κάνει με τους “μικρούς πράσινους ανθρώπους” και τη “μπλε σφαίρα”. … Έχει να κάνει με το τεράστιο μέγεθος, την ταχύτητα και το αναπάντεχο της ζωής και του θανάτου“.

Ο Jeff Bezos έδωσε στη συνέχεια στους επιβάτες ένα ενθύμιο για να θυμόνται το ταξίδι με τη Blue Origin και τους αγκάλιασε.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Willian Shatner μετέφερε μερικά από τα παιδικά αναμνηστικά του Bezos στο διάστημα ως χάρη: ένα Star Trek-style tricorder και communicators, που είχε ο 57χρονος δισεκατομμυριούχος από 9 ετών.

Ο William Shatner ήταν το αστέρι της χθεσινής αποστολής, καθώς είναι χρόνια συνδεδεμένος με το διάστημα. Ήταν ο Captain James T. Kirk στο αρχικό “Star Trek” το 1966-1969 και συνέχισε τους ρόλους σε μια σειρά ταινιών Star Trek, καθώς και σε μη διαστημικές ταινίες και σειρές.

Πηγή: GeekWire

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS