ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαJeff Bezos: Ταξίδεψε στο διάστημα και επέστρεψε ενθουσιασμένος

Jeff Bezos: Ταξίδεψε στο διάστημα και επέστρεψε ενθουσιασμένος

Ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ταξίδεψε στο διάστημα με το New Shepard της εταιρείας του Blue Origin και επέστρεψε το πρωί της Τρίτης. Το ταξίδι του κράτησε 11 λεπτά.

Jeff Bezos διάστημα

Μαζί με τον Bezos ταξίδεψαν ο αδελφός του, Mark Bezos, η 82χρονη Wally Funk, μία από τις γυναίκες της ομάδας “Mercury 13” που εκπαιδεύτηκαν για να πάνε στο διάστημα τον 20ο αιώνα αλλά ποτέ δεν πέταξαν, και ένας 18χρονος απόφοιτος λυκείου με το όνομα Oliver Daemen, ο οποίος ήταν ο πρώτος πελάτης της Blue Origin (ο πατέρας του, ένας επενδυτής, αγόρασε το εισιτήριό του).

Η Funk είναι ο γηραιότερος και ο Daemen ο νεότερος άνθρωπος που έχουν ταξιδέψει στο διάστημα. Αυτή η πτήση σηματοδότησε την πρώτη αποστολή με πλήρωμα για τον πύραυλο διαστημικού τουρισμού New Shepard της Blue Origin. Η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο πύραυλο για να μεταφέρει και άλλους ανθρώπους στο διάστημα τους επόμενους μήνες.

Δείτε επίσης: Wally Funk: Ποια είναι η 82χρονη που θα ταξιδέψει με τον Jeff Bezos στο διάστημα;

Οι τέσσερις επιβάτες μπήκαν στην κάψουλα του πληρώματος του New Shepard, στο χώρο εκτόξευσης της Blue Origin στο Δυτικό Τέξας. Στα 351.210 πόδια, οι επιβάτες μπόρεσαν να σηκωθούν από το κάθισμά τους και να περιπλανηθούν μέσα στην κάψουλα για να απολαύσουν την πανοραμική θέα στη Γη και το διάστημα.

Κατά την εκτόξευση υπήρχαν δημοσιογράφοι, οι οποίοι είδαν τον πύραυλο να διασχίζει τον ουρανό του Τέξας. Η φωτεινή φλόγα της μηχανής του πυραύλου έμοιαζε σχεδόν σαν αστέρι ή πλανήτης καθώς ανέβαινε στον ουρανό. Ο Bezos και το πλήρωμα μπορούσαν να ακουστούν σε livestream.

Είναι σκοτεινά εδώ!“, ακούγεται να λέει η Funk.

Ο Jeff Bezos είπε κατά την προσγείωση ότι ήταν “η καλύτερη μέρα” της ζωής του.

Blue Origin Jeff Bezos

Jeff Bezos: Ταξίδι στο διάστημα με το New Shepard της Blue Origin

Ο Bezos ίδρυσε τη Blue Origin το 2000, με στόχο να κάνει τις πτήσεις στο διάστημα πιο προσιτές (οικονομικά και πρακτικά). Μερικοί από τους αντιπάλους του στη βιομηχανία, όπως ο Richard Branson και ο Elon Musk, έχουν τους ίδιους στόχους. O Branson ταξίδεψε, επίσης, πριν μερικές ημέρες στο διάστημα.

Αν και οι φιλοδοξίες του Bezos για τις διαστημικές του δραστηριότητες είναι υψηλές (διαστημικοί σταθμοί όπου ζουν και εργάζονται άνθρωποι κλπ), το New Shepard είναι το πρώτο πλήρως λειτουργικό κομμάτι διαστημικού hardware που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Ο Bezos αποφάσισε να γίνει ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα ταξιδέψουν στο διάστημα με το τουριστικό διαστημικό όχημα της εταιρείας του για να πείσει το κοινό για την ασφάλεια του οχήματος (όπως έκανε και ο Branson).

Jeff Bezos διάστημα

Γνωρίζουμε ότι το όχημα είναι ασφαλές“, δήλωσε ο Bezos. “Αν δεν είναι ασφαλές για μένα, τότε δεν είναι ασφαλές για κανέναν“.

Ποιος μπορεί να πετάξει με το New Shepard;

Μέχρι στιγμής, οι κρατήσεις είχαν προσφερθεί αποκλειστικά σε συμμετέχοντες σε μια δημοπρασία που ολοκλήρωσε η Blue Origin τον περασμένο μήνα. Ο νικητής, ένας μυστηριώδης τύπος που συμφώνησε να πληρώσει 28 εκατομμύρια δολάρια για ένα εισιτήριο, αναμενόταν να είναι στο διαστημικό δρομολόγιο της Τρίτης, αν και αποφάσισε να μην ταξιδέψει τελικά, γιατί η πτήση έγινε σε μέρα και ώρα που δεν ήταν διαθέσιμος. Ωστόσο, είπε ότι θα ταξιδέψει στο διάστημα σε μια μελλοντική πτήση.

Μάθετε περισσότερα: Πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για να συμμετέχει στην διαστημική πτήση του Jeff Bezos αλλά δε θα πάει

Η Blue Origin είπε ότι σχεδιάζει να στείλει δύο ακόμα αποστολές με επιβάτες, φέτος. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τα εισιτήρια, ενώ επίσης δεν έχει αποκαλύψει το ποσό που πλήρωσε ο Daemen, ο Ολλανδός 18χρονος που πέταξε με τον Bezos.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει αναφέρει ότι η δημοπρασία έδειξε ότι υπάρχουν πολλά άτομα που θέλουν να πάνε στο διάστημα: 7.600 άτομα από 159 χώρες έκαναν εγγραφή για να συμμετάσχουν στη δημοπρασία.

Έχουν υπάρξει αντιδράσεις σχετικά με τους δισεκατομμυριούχους στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης ηλεκτρονικής αναφοράς που συγκέντρωσε περισσότερες από 162.000 υπογραφές ζητώντας από τον Bezos να μην επιστρέψει ποτέ στη Γη.

Δείτε περισσότερα: Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι οι δισεκατομμυριούχοι ενδιαφέρονται για το διάστημα, ώστε να έχουν ένα καταφύγιο σε περίπτωση καταστροφής της Γης, το οποίο θα είναι προσιτό μόνο για εκείνους.

Ωστόσο, η Blue Origin και άλλες διαστημικές εταιρείες που υποστηρίζονται από δισεκατομμυριούχους, προσπαθούν να κάνουν δυνατή τη μεταφορά απλών, καθημερινών ανθρώπων στο διάστημα. Φυσικά, αυτές οι πρώτες διαστημικές πτήσεις θα είναι εξαιρετικά δαπανηρές για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Ωστόσο, η Blue Origin περιγράφει το μακροπρόθεσμο όραμά της ως εξής:

Η Blue Origin ιδρύθηκε από τον Jeff Bezos με το όραμα να επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν και να εργάζονται στο διάστημα για να ωφελήσουν τη Γη. Για τη διατήρηση της Γης, η Blue Origin πιστεύει ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να επεκταθεί, να εξερευνήσει, να βρει νέα ενέργεια και πόρους και να μεταφέρει στο διάστημα βιομηχανίες που προκαλούν προβλήματα τη Γη. Η Blue Origin δουλεύει πάνω σε αυτό αναπτύσσοντας μερικώς και πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα οχήματα εκτόξευσης που είναι ασφαλή, είναι χαμηλού κόστους και εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των πελατών“.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS