ΑρχικήyoutubeΠλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για να συμμετέχει στην διαστημική πτήση του Jeff...

Πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για να συμμετέχει στην διαστημική πτήση του Jeff Bezos αλλά δε θα πάει

Ένα άτομο που πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια, για να συμμετάσχει στη διαστημική πτήση του Jeff Bezos, δεν μπορεί να το κάνει τελικά επειδή είναι απασχολημένο!

διαστημική πτήση Jeff Bezos

Δείτε επίσης: Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία πυραύλων, ο πρώτος πελάτης που πλήρωσε την εταιρεία Blue Origin, είναι ο 18χρονος Oliver Daemen. Εκτός του ότι είναι ο πρώτος πελάτης που πληρώνει τον κ. Bezos για μία διαστημική πτήση, είναι επίσης και ο νεότερος.

Θα συντροφεύσει την Wally Funk, η οποία είναι 82 ετών και θα γίνει το γηραιότερο άτομο στο διάστημα. Ο κ. Bezos και ο αδερφός του Mark θα αποτελούν τους υπόλοιπους επιβάτες στον πύραυλο New Shepard.

Η Blue Origin ανακοίνωσε πριν από περισσότερο από ένα μήνα ότι η δημοπρασία για μια θέση στη διαστημική πτήση είχε τελειώσει στα 28 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, αρνήθηκε να πει ποιος ήταν ο νικητής, ακόμη και όταν πλησίαζε ο καιρός.

Αυτό το άτομο «θα παραμείνει ανώνυμο προς το παρόν», δήλωσε η Blue Origin στη νέα της ανακοίνωση.

«Επέλεξε να πετάξει με μια μελλοντική αποστολή New Shepard, λόγω δυσκολιών στον προγραμματισμό», ανέφερε επίσης η εταιρεία.

Δεν ανέφερε ωστόσο πώς είχε επιλέξει τον κ. Daeman αντ’ αυτού. Αρνήθηκε επίσης να αποκαλύψει πόσα είχε πληρώσει για το εισιτήριό του.

Δείτε ακόμα: Πόσο επικίνδυνο είναι το ταξίδι του Jeff Bezos στο διάστημα

διαστημική πτήση Jeff Bezos

Ανέφερε όμως ότι η διαστημική πτήση «θα εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής για τον Oliver», ο οποίος επί του παρόντος κάνει ένα διάλειμμα για να αποκτήσει την ιδιωτική του άδεια πριν αρχίσει να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης τον Σεπτέμβριο.

Η Blue Origin ανακοίνωσε επίσης ότι το Club for the Future – το μη κερδοσκοπικό της έργο, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη διανομή των χρημάτων από τη δημοπρασία – έχει δώσει από 1 εκατομμύριο δολάρια σε 19 διαφορετικούς οργανισμούς, οι οποίοι ανέφεραν ότι εργάζονταν σε έργα «για να στηρίξουν το μέλλον της ζωής και της εργασίας στο διάστημα».

«Ευχαριστούμε τον νικητή της δημοπρασίας για τη γενναιόδωρη υποστήριξή του στο Club for the Future και έχουμε την τιμή να καλωσορίσουμε τον Oliver να πετάξει μαζί μας στο New Shepard», δήλωσε ο Bob Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Origin. «Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων για το New Shepard και ο Oliver αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά ανθρώπων που θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε έναν δρόμο προς το διάστημα».

Δείτε επίσης: Richard Branson: Θα ταξιδέψει πριν από τον Jeff Bezos στο διάστημα!

Οι τέσσερις θα απογειωθούν στις 20 Ιουλίου, κάνοντας μια μικρή πτήση μέχρι το διάστημα πριν επιστρέψουν στο έδαφος. Η Blue Origin ισχυρίστηκε ότι θα είναι το πρώτο εμπορικό διαστημικό ταξίδι αυτού του είδους, επειδή το ταξίδι του Richard Branson την περασμένη εβδομάδα δεν μετράει πραγματικά και έχει επίσης επικρίνει την Virgin Galactic για τα «μικρότερα παράθυρά της».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS