ΑρχικήUpdatesChrome 92 για iOS: Αποκτά κλείδωμα FaceID/TouchID για incognito tabs

Chrome 92 για iOS: Αποκτά κλείδωμα FaceID/TouchID για incognito tabs

Παράλληλα με το Chrome 92 για Android και desktop, η Google κυκλοφορεί και την τελευταία έκδοση του Chrome για iOS. Όπως πάντα, η νέα έκδοση φέρνει μια σειρά από νέες δυνατότητες και αλλαγές, όπως υποστήριξη για full page screenshots σε επίπεδο συστήματος, πρόσθετη ασφάλεια για incognito tabs και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Διόρθωση όγδοου zero-day bug μέσα σε έξι μήνες

Chrome 92 iOS

Δείτε επίσης: Google Chrome V8 JavaScript engine ευπάθεια: Κάντε άμεσα update

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο Chrome 92 για iOS είναι ότι μπορείτε τώρα να τραβήξετε full-page screenshots μιας ιστοσελίδας – όπως το Safari. Αφού τραβήξουν ένα screenshot στο Chrome και πατήσουν στην προεπισκόπηση, οι χρήστες θα δουν τώρα μια νέα καρτέλα “Full Page” για να καταγράψουν περισσότερα μέρη της σελίδας, μαζί με εργαλεία για περαιτέρω προσαρμογή, αποθήκευση και κοινή χρήση του screenshot.

Μια άλλη χρήσιμη αλλαγή στο Chrome 92 για iOS είναι η δυνατότητα κλειδώματος των incognito tabs πίσω από το Touch ID, το Face ID ή έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι εάν αφήσετε τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης ανοιχτές στο Chrome και επιστρέψετε, δεν θα είναι προσβάσιμες ή ορατές έως ότου κάνετε έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη μέθοδο ασφαλείας Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία, μεταβείτε στο Settings > Privacy > Lock Incognito tabs. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή μετά την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση, μπορείτε να την επιβάλετε ενεργοποιώντας αυτό το flag του Chrome: chrome://flags/#enable-incognito-authentication-ios

Δείτε επίσης: Chromebook: Πώς μπορείτε να εισάγετε κείμενο με τη φωνή σας

Επίσης, οι σελίδες Settings, History και Bookmarks έχουν λάβει μια μικρή αλλαγή. Οι καταχωρήσεις σε αυτές τις σελίδες εμφανίζονται τώρα σε στρογγυλεμένες κάρτες και δεν εκτείνονται πλέον από άκρη σε άκρη. Ο Chrome ζητά επίσης την επιβεβαίωσή σας προτού κλείσετε όλες τις καρτέλες από το Tab Switcher για να αποφύγετε να τις κλείσετε κατά λάθος για πάντα. Τέλος, ο Chrome 92 για iOS σας επιτρέπει τώρα να μοιράζεστε και να προσθέτετε σελιδοδείκτες σε καρτέλες στη λίστα ανάγνωσής σας, κάνοντας «holding down» σε μια καρτέλα από το Tab Switcher.

Ο Chrome 92 για iOS είναι πλέον διαθέσιμος στο App Store και μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS