ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαVirgin Galactic: Ο Richard Branson ταξίδεψε στο διάστημα!

Virgin Galactic: Ο Richard Branson ταξίδεψε στο διάστημα!

Ο Richard Branson είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που ταξίδεψε στο διάστημα πάνω σε έναν πύραυλο της διαστημικής εταιρείας του, Virgin Galactic. Το διαστημικό αεροπλάνο της εταιρείας εκτοξεύτηκε πάνω από το Νέο Μεξικό νωρίς την Κυριακή, μεταφέροντας τον Branson και τρεις συναδέλφους του στο διάστημα.

Richard Branson διάστημα
Virgin Galactic: Ο Richard Branson ταξίδεψε στο διάστημα!

Ο Branson, μαζί με τους υπαλλήλους της Virgin Galactic, Beth Moses, Colin Bennett και Sirisha Bandla και τους πιλότους Dave Mackay και Michael Masucci, επιβιβάστηκαν στο SpaceShipTwo, ένα διαστημικό αεροπλάνο με έναν μόνο πυραυλικό κινητήρα, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει εδώ και δύο δεκαετίες. Το διαστημικό αεροπλάνο εκτοξεύτηκε και ανέβηκε στα 50.000 πόδια.

Δείτε επίσης: Virgin Galactic: Πήρε άδεια για μεταφορά επιβατών στο διάστημα

Μόλις βρέθηκε στο ανώτατο ύψος, το διαστημικό όχημα τέθηκε σε αναστολή για λίγα λεπτά, επιτρέποντας στον Richard Branson και το υπόλοιπο πλήρωμα να απολαύσουν πανοραμική θέα της Γης και του διαστήματος.

Ο Richard Branson έστειλε και ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας τις κάμερες του SpaceShipTwo: “Σε όλα τα παιδιά εκεί έξω – ήμουν κάποτε παιδί με ένα όνειρο και κοιτούσα ψηλά τα αστέρια. Τώρα είμαι ενήλικας σε ένα διαστημόπλοιο … Εάν εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό, φανταστείτε απλώς τι μπορείτε να κάνετε κι εσείς“, είπε.

Αυτή η πτήση ήταν η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του οχήματος.

Η απογείωση του SpaceShipTwo συνοδεύτηκε από ένα πάρτι που διοργάνωσε ο Richard Branson με φίλους, οικογένεια, υπαλλήλους και μερικούς VIP.

Virgin Galactic

Το ταξίδι του Richard Branson, το οποίο έγινε μόλις εννέα ημέρες πριν από το ταξίδι του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos, θα αποτελέσει ορόσημο για την εμπορική διαστημική βιομηχανία. Εδώ και χρόνια, οι διαστημικές εταιρείες αναπτύσσουν διαστημικά οχήματα, που θα είναι σε θέση να μεταφέρουν ανθρώπους στο διάστημα, για τον λεγόμενο διαστημικό τουρισμό.

Ο Branson και ο Bezos θεωρούνται ήδη ανταγωνιστές σε αυτόν τον κλάδο, αφού πέραν του ότι ο Branson ταξίδεψε τελικά πρώτος στο διάστημα, και οι δύο εταιρείες (Virgin Galactic και Blue Origin) προσφέρουν εισιτήρια σε πλούσιους πελάτες για σύντομες βόλτες στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Δείτε επίσης: Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Η Virgin Galactic σκοπεύει να πραγματοποιήσει μία ακόμη δοκιμαστική πτήση πριν ξεκινήσει να μεταφέρει πελάτες. Περισσότερα από 600 άτομα έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίων, αξίας 200.000 έως 250.000 $. Η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πωλήσεις εισιτηρίων σύντομα, αν και οι τιμές ενδέχεται να είναι πιο υψηλές.

Η πτήση του Branson συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση της φήμης της Virgin Galactic ως της “πρώτης εμπορικής διαστημικής εταιρείας στον κόσμο“.

Branson Bezos

Ωστόσο, το εάν η Virgin Galactic θα είναι όντως η πρώτη εταιρεία σε αυτόν τον κλάδο, δεν είναι ακόμη σαφές. Η διαστημική εταιρεία του Jeff Bezos, Blue Origin, ήταν έτοιμη να στείλει τον ιδρυτή της στο διάστημα πριν από τον Branson, αλλά Virgin Galactic έκανε την έκπληξη νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοινώνοντας ότι η πτήση του Branson θα γινόταν τελικά νωρίτερα.

Δείτε επίσης: Wally Funk: Ποια είναι η 82χρονη που θα ταξιδέψει με τον Jeff Bezos στο διάστημα;

Η πτήση του Bezos είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει να πουλά εισιτήρια στο κοινό, ούτε έχει ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε σκοπεύει να το πράξει.

Ωστόσο, καμία εταιρεία δεν αναμένεται να προσφέρει εισιτήρια που να είναι προσιτά στον μέσο Αμερικανό. Ο Richard Branson αποκάλυψε την Κυριακή ότι η Virgin Galactic θα έκανε “κλήρωση” για δύο δωρεάν εισιτήρια.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS